Huis Tuin

Huis Tuin

Hoeveel Zonnebloemen voor een vierkante meter

? Net als een lange, slungelige supermodel , zonnebloemen ( Helianthus annuus ) moeten doordachte zorg op hun best uitzien en andere bewoners van de tuin niet overschaduwen . Een zonnebloem per vierkante meter is de aanbevolen afstand in een vierkante meter tuin plan, waar planten worden uitgezet op een optimaal verdeeld raster. Kleinere rassen kunnen dichter bij elkaar worden geplant en geven nog steeds een goede bloem vertoning , zoals rassen groter wanneer de grootte van de bloem is niet van bijzonder belang . Vierkant Tuinieren

Deze stijl van tuinieren verandert de traditionele rij - aanplant systeem op zijn kop door de tuin te verdelen in een raster gemaakt van 1 vierkante meter blokken en spacing zaden binnen elk blok op een ideaal interval voor dat specifieke gewas. Dit maakt tuinders met beperkte ruimte meer beschikbare planten gebied gebruiken en bereiken hogere opbrengsten . Kleine - statured groentegewassen zoals wortelen en uien kan dikker worden geplant binnen een blok , met een snelheid van 16 planten per vierkante meter , terwijl de grote , resource -intensieve gewassen zoals zonnebloemen alleen mag worden uitgezet met een snelheid van een plant per vierkante meter blok .
Tussenruimte voor zonnebloemen

in een traditionele tuin met rijen , deskundigen adviseren gewoonlijk spacing zonnebloemen 4 centimeter uit elkaar in rijen 1 voet uit elkaar . Hierdoor kan zonnebloemen de ruimte die ze moeten niet alleen hoog genoeg om te groeien , maar ook naar buiten tak met hun brede bladeren . Vaak , afhankelijk van het type van zonnebloem gegroeid , zijscheuten produceren ook kleinere bloemhoofdjes in aanvulling op de belangrijkste centrale bloei.
Effecten van Overbevolking

Sommige tuinders kunnen opzettelijk overplant een rij zonnebloemen een hedge - achtig effect te creëren . Echter , zonnebloemen die te dicht geplant om hun buren meestal eindigen hun lijden het weergeven door te groeien dunne , spichtige stengels die gevoelig zijn voor omvallen zijn en produceren underwhelming kleine bloemen . Naast het potentieel arcering uit andere nabijgelegen planten , overvolle zonnebloemen zijn ook meer vatbaar voor ziekte als gevolg van een verminderde luchtstroom.
Met geschikte tussenruimten Planten

zonnebloemen geteeld op gepaste afstand van elkaar in een vierkante voet tuinieren systeem zal een dikke , sterke centrale stam , brede bladeren en vele zijtakken van de belangrijkste stam hebben . Mammoth rassen die groeien tot 8 meter of meer moet altijd een passende ruimte om het zaad hoofd te ontwikkelen om zijn volledige potentieel . Kleinere rassen geteeld voor de bloemen zijn meestal veel korter , tot 6 meter of minder , en kan nog steeds produceren tal van aantrekkelijke , boeket - waardig bloemen wanneer gezaaid met twee planten per vierkante meter . Een aanplant techniek voor het verzekeren van een sterke plant per vierkante meter is voor twee of drie zaadjes te planten , zodat ze allemaal te ontkiemen , en dan knip de twee zwakste planten op de grond als ze eenmaal 6 centimeter hebben bereikt in de hoogte . Deze methode van verdunning wordt ook aanbevolen voor de traditionele rij gebaseerde tuinen .

Wat doet een Gardenia Seed nodig om te ontkiemen

? Gardenia ( . Gardenia spp ) zijn moeilijk planten beginnen uit zaad , maar als je het zaad voor te bereiden en ontkiemen de zaden onder de juiste omstandigheden , kunt u uw eigen gardenia zaailingen groeien . Planten uit zaad kan 2-3 jaar duren om te bloeien . U kunt de overleving van de zaailingen met ongeveer 20 procent selecteren van een gezonde en levensvatbare gardenia zaad. Levensvatbaar z

Meer dan ooit