Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> bollen >> Content

De Zorg en feiten van de Boat Lily

De boot lelie gedijt in warm , vorstvrije klimaten . Deze lage groeiende vaste plant toont kleurrijke gebladerte het hele jaar door . Gebladerte kleur varieert , afhankelijk van de cultivar . Plant boot lelie in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11 , maar wees voorzichtig niet te laten ontsnappen uw tuin . De boot lelie is een geïntroduceerde soort en wordt invasief beschouwd . Namen en Origins

De boot lelie gaat door vele gemeenschappelijke namen . Onder hen zijn oester plant, Mozes -in- een - boot, boot planten en paars - blad spiderwort . De plant is afkomstig uit Mexico , West-Indië en delen van Midden-Amerika . Het gaat onder de wetenschappelijke naam Tradescantia spathacea of de alternatieve naam Rhoeo spathacea . Als een geïntroduceerde soort , de boot lelie wordt beschouwd als een invasieve planten in delen van Florida, waar ideale groeiomstandigheden bevordering van de snelle verspreiding van deze niet-inheemse vaste plant.
Plant Kenmerken

de lange zwaard - vormige bladeren groeien vanuit een centrale klomp dicht bij de grond . De bladeren groeien 6-12 cm breed . Losse bladeren zijn 1-3 cm breed en komen in two-tone kleuren bestaat of donker paars en donkergroen evenals enkele groene blad variëteiten kleur. Drie bloemblaadje bootvormige bloemen bloeien periodiek gedurende het hele jaar in een warm klimaat . De boot lelie verspreidt zich lateraal als bosjes te verhogen van ondergrondse baanvakken . Individuele planten groeien 12 tot 24 centimeter breed . Kolonies groeien dicht bij elkaar, waardoor het effect van een grote plant die de grond .
Groeiende Boot Lelies

flexibel en sterk, de boot lelie groeit in diverse bodem en groeiomstandigheden . De plant bloeit in volle hete zon, maar verdraagt ​​wat schaduw . Het groeit het beste in rijke vochtige bodemgesteldheid maar kan droge rotsachtige gebieden en arme grond tolereren . Boot lelies zijn zeer geschikt voor rotstuinen waar de grond is beperkt. Groeien boot lelies als bodembedekker , plant hem in rijen kleurrijke nette grenzen te creëren rond patio's en bloementuinen of gebruiken in rotstuinen , geplant rotswanden en andere moeilijke gebieden . De boot lelie is zeer geschikt voor patio planters in warme zonnige plekken.
Zorg en Voortplanting

Water boot lelies bij warm droog weer om ze op zoek weelderig en levendig. Deze winterharde planten overleven droogte maar kan lelijke bladschade en ervaring trage groei lijden. Bemesten met een evenwichtige meststof in het voorjaar en opnieuw in de zomer . Verspreiden door het opgraven en het verdelen van de bosjes. Trek de lange wortels uit elkaar met je vingers en herplanten de secties. Elke nieuwe ontwikkeling fabriek sectie heeft een lange wortel en een onvolwassen set van bladeren op de top .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1002098443.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.