Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Overall Landscape Planning >> Content

Ideeën voor Drainage Ditch Landscaping

Slechte drainage is een van de snelste manieren om de visie van een huiseigenaar verpesten voor een prachtig aangelegde tuin . Doorweekte bodem en modderig afspoeling vervangt de droom van bloeiende bloementuinen en onderhouden gras . Gelukkig kan een goed ontworpen sloot deze problemen op te lossen en een persoonlijk tintje aan de werf op hetzelfde moment . Swale

Swales is een subtiele manier om afstromend water te begeleiden naar een geschikte plaats . Wanneer een swale geconstrueerd , wordt de werf ingedeeld met een lichte helling om water naar het centrum van een ondiepe , bijna onmerkbaar "V "-vorm . De swale zelf is ook schuin , zodat het water naar beneden stroomt het midden van de geul in een landschap drain , vijver , straat of een andere locatie . Een swale creëert goede drainage zonder het uiterlijk van het landschap verstoren .
Creek
Bed &

dramatischer drainage problemen , de bouw van een droge rivierbedding in overeenstemming met de natuurlijke stroom van water in uw tuin . Graaf een greppel minstens een meter diep en bekleed deze met rivier stenen en andere kleine rotsen. Voor een natuurlijke look , nemen grotere rotsen in het hele bed en langs de zijkanten . Plaats waterminnende planten, zoals iris , acorus , Japanse sleutelbloem , hosta's , gouden moerasspirea , zomer sneeuwvlok , Illustris , geruite lelie en Pretoria , in en rond het bed . Voeg een bankje en enkele tuinbeelden uw kreekbed maken een achtertuin brandpunt.
Franse Drain

Franse drains bestaan ​​uit een ondiepe greppel gevuld met plastic leidingen gebruikt om water uit de buurt van probleemgebieden. De bovenste helft van de leidingen is geperforeerd om het water naar de pijp valt , terwijl de onderste helft vast om te voorkomen sijpelt terug . Zodra er water in de pijp door de gaatjes aan de bovenkant, het loopt bergaf en uitmondt in een vijver , drain , sloot of ander gebied . De rest van de sleuf wordt gevuld met grind om de leidingen verstoppen . Dieper versies van deze drains worden vaak geïnstalleerd rond de omtrek van een huis tijdens de bouw om de kelder te houden tegen overstromingen.
Vijver

Geef uw afvoer water een plaats om in te verzamelen door de aanleg van een kunstmatige vijver in de soggiest gebied van uw woning . Langs de buitenkant van de vijver met rotsen en water-minnende planten. Niet alleen zal dit elimineren een groot stuk van uw drassige gazon , maar het zal u tal van overtollige grond in andere lage plekken op te vullen geven . Echter , moet u uw vijver schoon te maken jaarlijks te houden op zoek zijn best .


From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/overall-landscape-planning/1002094949.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.