Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Bomen >> Content

Pecan Tree vaak gevonden in de VS

Een boom die deel uitmaakt van de overlevering van de VS , de pecan heeft een speciale plaats in het zuiden van traditie , waar het vooral wordt geroemd om zijn moer vlees en gebruikt in vele gerechten . Het woord " Pecan " is afgeleid van het Algonquin inheems- Amerikaanse talen en ongeveer betekent ' noot die een steen te kraken nodig heeft. " Identificatie

De pecan boom ( Carya illinoinensis ) groeit in het wild uit Indiana naar Texas , maar is ook commercieel geteeld over een aanzienlijk deel van de VS Het is winterhard als Amerikaanse ministerie van Landbouw stoerheidsstreken 6 tot 9 , een gebied dat veel van de Amerikaanse omvat , afgezien van de bovenste Midwest en extreme noordoostelijke staten . Het is een belangrijk commercieel gewas in het zuidoosten en zuidwesten, gebieden waar de soort gedijt als gevolg van warmte en vochtigheid.
Eigenschappen

Een moer boom die groeit tussen de 70 en 100 meter hoog met een spreiding van 40 tot 75 voet , de pecan boom groeit op een gemiddelde snelheid die volgens de Arbor Day Foundation , duidt een boom die tussen 13 en 24 centimeter per jaar . Het vereist de volle zon en vochtige , goed doorlatende grond . Ten minste twee pecan bomen moeten samen worden geplant voor een goede bestuiving . De bomen verspreid in een ronde of ovale kroon en vrucht dragen - moeren - binnen 6 tot 10 jaar van het planten
Gebruikt

De pecan boom . is gerelateerd aan de hickory en kan leven 300 jaar of meer , die een oogst van zoete noten gedurende bijna de gehele levensduur . Naast het feit dat een waardevolle bron van voedsel , de boom is een ideale schaduw specimen voor landschappelijke beplanting , en het hout wordt vaak gebruikt om vloeren en meubels te maken vanwege de stevigheid en duurzaamheid . Het biedt ook een uitzonderlijke warmte voor het branden .
US Geschiedenis

De boom werd voor het eerst opgemerkt door ontdekkingsreizigers naar de Noord-Amerikaanse continent zo vroeg als 1541 . Franse kolonisten van Louisiana geleerd van de vele manieren waarop Inheemse Amerikanen gebruik gemaakt van de boom en moer , en de pecan werd al snel een deel van de vele zuidelijke culinaire creaties - een praktijk die vandaag voortduurt. Thomas Jefferson plantte de boom op zijn landgoed en voorzien zaden voor George Washington om hetzelfde te doen . Die bomen zijn nu de oudste levende bomen op Washington's Mount Vernon landgoed .


From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-trees/1002093358.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.