Huis Tuin

Huis Tuin

Kleine Landscaping Heesters

Heesters , zoals bomen , worden geclassificeerd als bladverliezende planten, die hun bladeren elk jaar werpen , of evergreens . Beide zijn verkrijgbaar in een breed assortiment van maten en vormen, gemakkelijk te overbruggen van de kloof tussen grote bomen en kleine bloemen . Echter, in sommige werven , torenhoge 20 - voet struiken kan het landschap overweldigen . In kleinere ruimtes , laagblijvende struiken maken meer effectieve basis planten , het verzachten van de tuin met veel groen , terwijl het geven van de werf een gevestigde , open blik .
Fall Color

Met een zorgvuldige planning , de tuin kan nog worden barsten met kleur , lang nadat het voorjaar en de zomer bloemen zijn vervaagd . Hoewel klein van gestalte , struiken zoals de Smokebush , azalea, Cotoneaster en spicebush zijn groot op kleurrijke herfstbladeren , daarbij de productie van schitterende seizoensgebonden displays elk najaar . Kleine bladverliezende struiken kunnen in de voorkant van evergreens worden geplaatst als het hele jaar door groen biedt een elegante achtergrond voor de steeds veranderende bladeren en bloemen .
Opzichtige bloemen

Er is geen ontkennen de schoonheid van een goed onderhouden bloembed , maar spreads van eenjarigen , vaste planten en bollen vereisen regelmatig onderhoud op hun best uitzien . Kleine bloeiende struiken zijn een onderhoudsarme manier om kleur en geur toe te voegen aan de tuin . Gebruik een mix van struiken, zoals de - lente bloeiende appelbes , de zomerbloeiende struik roos, en de herfst bloeiende vlinderstruik , een voortdurende florale tonen te creëren.
Lage hagen

Tall heggen bieden privacy en een gevoel van afzondering , maar ze kunnen kleine ruimtes overmeesteren door het blokkeren van het licht en geven de tuin een claustrofobisch gevoel. Gebruik kleine struiken, zoals hebes en lavendel , met een kleurrijke , casual grens vormen , het creëren van een effectieve grens terwijl het geven van de ruimte een open , luchtige uitstraling. Gebruik de traditionele buxus tot een meer formele zoek hedge maken - al is de gemeenschappelijke verscheidenheid kan oplopen tot 15 meter hoog , de dichte , kleine gebladerte reageert goed op snoeien . Als alternatief , buxus is beschikbaar in dwerg rassen die minder dan 1 meter hoog op de vervaldag.
Shady Spaces

Hoewel veel planten gedijen wanneer geplant in de volle zon , anderen gedijen wanneer ingesteld in de schaduw . Vul donkere hoeken en lege ruimtes met schaduwminnende struiken , zoals de hulst struik of sneeuwbes . Niet alleen zal de heldere , seizoensgebonden bessen geven kleur aan de tuin in de winter , het bont blad gloeit in donkere schaduwen , licht te brengen aan een anders sombere omgeving.
Droog klimaat

in droge of woestijn klimaten , kan het gebrek aan natuurlijke regenval ernstig tuinieren inspanningen te beperken . Traditionele landschappen kan alleen worden gemaakt en onderhouden met uitgebreide , en kostbare , irrigatie. Struiken die droogte tolereren zijn de steunpilaar van de waterbesparende tuin. Klein, winterharde jeneverbessen toe het hele jaar door groen om de achtergrond , terwijl de kleurrijke rugosa rozen en kamperfoelie struik geven een weelderige uitstraling aan de tuin tijdens het gebruik van zeer weinig water .

De kunst van Growing Verkleind sierbomen

vertaald als tray groeien of tray planten , bonsai is geoefend voor duizenden jaren . De truc is om een houtachtige plant die normaal gesproken vele malen groter groeien en te onderhouden als een veel kleiner exemplaar te nemen . Identificatie De kunst van het kweken verkleinde sierbomen en struiken staat bekend als bonsai , een oude tuinieren techniek gebruikelijk in de Aziatische cultuur .

Meer dan ooit