Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Heesters >> Content

Struiken te planten in een schaduwrijke omgeving

Shady delen van de werf vaak kaal en onaantrekkelijk geworden , verpest het uiterlijk van uw landscaping. Heesters zijn nuttig , stoere planten die een groot deel van de problemen kan oplossen . Veel struiken groeien het best in de schaduw en kan jaren duren. Struik keuzes kunt uw schaduwrijke patch diepte , hoogte en vorm geven , dus geen schaduwrijke omgeving moet saai te zijn . Denk verder impatiens , hosta's en varens , typische keuzes voor schaduw , en plant een aantal van de tientallen aantrekkelijke struiken die gedijen op weinig zon.
Shade Types

Shade is niet allemaal hetzelfde . Volledige schaduw ziet nooit de zon. Halfschaduw kan zon te krijgen voor een korte tijd of krijgen indirect. Medium schaduw wordt vaak gevonden op uitzettingen die North Face , het krijgen van gestage indirect licht . Bij het overwegen van struiken , vermijd de types die de zon nodig als het vullen van een volledig gearceerde gebied . De meeste struiken als tenminste een beetje zonlicht. Taxus is de struik die de diepste schaduw kan verdragen .
Kleur in de Schaduw

Je hoeft niet te doen zonder dat de kleuren bij het aantrekken struiken in schaduwrijke plekken . Er zijn veel bloeiende soorten . Common toverhazelaar of Hamamelis virginiana , geeft je gele bloemen in de herfst. Sneeuwbes , in de Symphoricarpos geslacht , heeft vrucht die wit, roze of paars toont . Pagode kornoelje of Cornus alternifolia , is 15 tot 25 meter hoog en bloeit geel en wit.
Hedging en Grenzend

Sommige struiken lenen zich om te gebruiken voor het afdekken en grenzend . Vijf - blad Aralia , of Acanthopanax sieboldianus , maakt een barrière hek met zijn stekelige stengels die kunnen houden inbreker dieren zoals wasberen . Mentor berberis , of Berberis x mentorensis , heeft ook doornige stengels om een ​​barrière hedge maken . Beide van deze struiken groeien zo hoog als 6 meter .
Specialists

Een ander voordeel van de taxus struik is dat het zich leent voor het snoeien, waardoor het mogelijk is om vormsnoei of interessante bochten hebben in de schaduw . Black jetbead of Rhodotypos scandens , groeit tot ongeveer 6 meter hoog , en is zeer duurzaam en winterhard in de kou . Japanse Kerria , of Ranonkelstruik , is een struik die u kunt gebruiken als een boog en het toont geel in juni. Voor een laag , het verspreiden van struik , Russisch cipres, of Microbiota , is een goede keuze .

From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-shrubs/1002131292.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.