Huis Tuin

Huis Tuin

Doet de Red Tip Photinia doen het goed in Shade

?

In 1940 , een kans zaailing gekiemde in wat bekend staat als de rode - tip Photinia werd ( Photinia x fraseri ) . Aan het Fraser Nursery in Birmingham , Alabama , een Japanse Photinia ( Photinia serratifolia ) en Oosterse Photinia ( Photinia glabra ) gehybridiseerd . De rood -tip photinia draagt ​​robijnrode nieuwe blad groei in het voorjaar dat decoratief contrasteert de oudere groene bladeren . In " Dirr 's Bomen en Heesters voor warme klimaten , " Michael Dirr stelt dat deze struik ooit groeide sterk in de tuinen aan de overkant van de Amerikaanse Zuidoost . Een schimmel vruchtboomkanker uitbraak leidde tot minder tuinders gebruik te maken van deze plant .
Licht Eisen

Een rood - tip Photinia is een duurzaam en breed aanpasbaar plant. Het bloeit in de volle zon tot halfschaduw locaties goed . Dirr zegt het groeit in "gematigde schaduw, maar bloeiende waar vocht en zonlicht beschikbaar zijn. " De hele dag schaduw, of slechts licht indirect licht leidt tot langbenige groei of leunend takken die groeien in de richting van de lichtbron . In veel zonlicht , de plant wordt een dichte , afgeronde plant die blokken wind en lelijke uitzicht perfect . Gebrek aan straling vermindert ook het display van de rode nieuwe groei in vergelijking met struiken ontvangen van een aantal directe zon.
Shade Overwegingen

Gedeeltelijke schaduw locaties zijn voldoende voor en getolereerd door de rood -tip Photinia . Indrukwekkende exemplaren planten te ontwikkelen aan de oost- of westzijde van gebouwen, maar ook onder hoge , open- vertakte bomen, zoals pijnbomen . De rand van een bos of grove werkt goed zolang er een minimum van vier uur direct zonlicht is dagelijks beschikbaar . Vermijd het planten onder dichte - overdekte bomen zoals eiken of zuidelijke magnolia's , of aan de noordzijde van een hoog gebouw . In regio's met lange, hete zomers of waar het is dor, een gedeeltelijke schaduw- locatie verbetert de gezondheid en het uiterlijk van de planten , volgens de Learn2Grow planten database.
Andere toleranties

De rood -tip photinia bezit vele andere milieu- toleranties . Gebruik vrijheid te verhuizen de planten locatie om iets meer zonlicht , omdat dit groenblijvende struik handvatten hete, droge en schijnbaar onvruchtbare of onherbergzame bodems met gemak. Vermijd alkalische bodems die van boven de 7,5 in pH. Onderste takken kunnen worden verwijderd om de kofferbak van de struik bloot en maken het eruit ziet als een kleine boom . Het is niet geschrokken door de luchtvervuiling in stedelijke gebieden of bodemverdichting .
Extra Plant Feiten

Grow rood - tip Photinia in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 7 tot en met 9 , waar winter dalen de temperaturen in de nul tot 20 graden Fahrenheit bereik. Vaak geteeld als een haag , verdraagt ​​goed knippen en huiseigenaren gemakkelijk houden gehouden tussen 10 en 15 meter hoog . Als rijpen zonder snoei , over meerdere decennia u kunt verwachten één plant van 20 tot 25 meter hoog en tot 20 meter breed worden. Schaduwrijke omstandigheden leiden tot dunner , lankier exemplaren met onregelmatige gewoonten .

Landscaping Ideeën Met Heesters

Heesters vormen de ruggengraat van elk landschap ontwerp door spatten van kleur door middel van zowel de bloemen en blad textuur . Heesters in hiaten in tuinen te vullen en vaak kan groeien in dat een gebied van de werf die de groei van gras weerstaat. Struiken per definitie zijn vaste planten die jaar na jaar terugkeren . Bloeiende soorten zijn onder rozen , forsythia of hortensias . Groenblijven

Meer dan ooit