Huis Tuin

Huis Tuin

? Wanneer Do Sweet Olive Heesters Bloom

Een zoete olijfolie of zoete osmanthus struik ( Osmanthus fragrans ) ziet er heel mondain : taps toelopende ovale bladeren die donkergroen en een struik silhouet dat is dicht en een rechtopstaande ovaal. De bloemen zijn klein, meestal gemaskeerd door alle bladeren . Je zou op lopen langs een zoete olijf struik in bloei als het niet voor de verleidelijke zoete geur die waait uit het. Een gezonde zoete olijf struik kunt bloemen dragen het hele jaar door , maar het is het meest overvloedig in de late zomer en vroege herfst . Groeien ze buiten alleen in Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zones 7 tot en met 10 .
Soorten

Inheems in China en Japan , werden zoete olijven struiken voor gebruik geïmporteerd in tuinen over de warmere gebieden van de Verenigde Staten en in koele kassen . Ze maakte uitstekende hoge hagen en schermen in tuinen met het extra voordeel van het parfumeren de tuin lucht . De meeste zoete olijf struiken dragen witte bloesems met vier bloemblaadjes - deze vorm van de soort heeft de neiging om het hele jaar door rebloom . Een andere vorm , genaamd aurantiacus , draagt ​​gelige oranje bloemen en heeft de neiging te bloeien slechts een keer per jaar .
Bloeiseizoen

Verwacht zoete olijf struik tot uitbundig zeer laat bloeien beginnen in augustus tot half september in USDA Zones 7 en 8. Verder naar het zuiden , de primaire bloeiseizoen begint iets later , in september of begin oktober . Zowel het wit en geel - oranje bloeiende soorten bloeien zwaarst deze tijd van het jaar . Deze belangrijkste bloeiende scherm heeft de neiging af te nemen tegen midden tot de late herfst , maar overblijfsel bloemtrossen sporadisch verder door de winter in zones 8b tot en met 10 . Een tweede grote uitbarsting van bloemen komt voor in alle zones in het voorjaar , van april tot begin juni . Alleen wit - bloeiende vormen bloem in meerdere flushes over het hele jaar .
Snoeien Insight

Sweet Olive struiken bloeien op zowel nieuwe als jaar - oude seizoen tak hout . Daarom wordt de bezorgdheid over wanneer te snoeien om te voorkomen dat het afsnijden van slapende bloemknoppen praktisch geëlimineerd. Echter , het ideale moment om zoete olijf struik snoeien direct na de bloei seizoen eindigt . Dat betekent ofwel in het begin tot midfall of het late voorjaar . In Zone 7 , waar de winters kouder , een late lente snoeien tijdsbestek is misschien wel beter dan snoeien in oktober .
Dreiging van Winter Koud

Bloeiende displays en sporadische clusters van tak bloemen komen het vaakst op planten ongedeerd door winterkou kwesties . Zodra de temperatuur daalt tot 5 graden Fahrenheit , de altijd groene bladeren schade lijden en bruinen letsels ontstaan ​​. Temperaturen op nul tot min 5 graden kan bladeren en bovengrondse takken volledig te doden. Als de wortels overleven, moet de zoete olijven struik teruggroeien in de lente , het uitstellen alleen bloei tot de late zomer. Een andere afsterving evenement de volgende winter voorkomt reblooming potentieel in het voorjaar.

Hoe om te zorgen voor een Golden Berberis Plant

Gouden berberis , een fel geel- doorbladerde lid van de Japanse berberis familie , is ook bekend onder de wetenschappelijke naam Berberis thunbergii Aurea . Geplant in de volle zon , het blad heeft een gouden gloed. In de herfst , gouden berberis bladeren oranje , het toevoegen van rijke kleur aan de val herfst landschap . Hoewel deze vorm van berberis is vrij , de takken dragen stekelige doornen

Meer dan ooit