Huis Tuin

Huis Tuin

Struiken voor Hot volle zon en koud weer

Heesters - of genaaid evergreens of van een bladverliezende natuur - die groeien in de volle zon in koude klimaten worden landscaping activa. Sommige zijn vooral sier, genoeg dus om ze te gebruiken als een specimen plant in het midden van een tuin, waar ze zitten in de hete zon in de zomer en nog overleven de winter . Anderen kunnen functioneren als windscherm , hagen en privacy schermen in een full- zon -site , het weergeven van het vermogen om te gedijen , ondanks de komst van de barre winterse omstandigheden . USDA Zone 2

US Ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zone 2 omvat plaatsen in Noord-Amerika , zoals centraal Alaska . De Siberische erwt boom ( Caragana arborescens ) groeit in Zone 2 , overleven bittere winters. Siberische erwt boom moet de volle zon , is tolerant ten opzichte van droogte en groeit tot 20 meter hoog . Het is een optie voor arme grond en het werkt als een scherm of windscherm . De bloemen van de loodinstallatie ( Amorpha canescens ) zijn de beste eigenschap ; ze zijn blauw - paars en ontstaan ​​in spike -achtige clusters in juli . Lead plant heeft extreme winterhardheid en doet het goed in de volle zon in Zone 2 . Het rijpt tussen de 24 en 36 centimeter lang .
USDA Zone 3

De struikroos ( Rosa glauca ) is inheems in Europa , groeit tussen 6 en 8 meter hoog . Geschikt voor een haag of als een monster , struikroos handvatten volle zon , hoewel de blootstelling aan volle zon haar paars -getinte bladeren kunnen vervagen . Volle zon , hoewel, resulteert in meer roze bloemen , merkt de Missouri Botanical Garden . Syringa vulgaris ' Marie Frances ' is een cultivar van gemeenschappelijke lila voor zone 3 volle zon plaatsen . Het groeit op tussen de 5 en 7 meter , het genereren van aromatische roze bloemen . Volle zon haalt het beste in de bloemen .
USDA zone 4

Mass Ural valse spiraea ( Sorbaria sorbifolia ) in groepen en profiteer van de opzichtige witte bloemen van de late lente . Ural valse Spirea , een Aziatische struik , groeit tussen 5 en 10 meter in USDA zone 4 , tolereren hete zon en koude temperaturen in de winter. De struik kan kolonies in een genaturaliseerde gebied te vormen door het produceren van nieuwe groei van haar wortels . Het loof van paars - blad zand kers ( Prunus x cistena ) is aantrekkelijk , net als de witte en roze bloemen april . Deze struik blinkt uit in de volle zon , groeit tot 10 meter , maar het is winterhard genoeg om een ​​Zone 4 winter te weerstaan ​​.
USDA zone 5

USDA zone 5 omvat locales zoals het centrum van New England en de centrale Great Plains , met winters soms zo kil als 20 graden onder nul Fahrenheit . Japanse spiraea ( Spiraea japonica ) is een niet-aangeboren optie voor deze zone , doet het goed in de hete zomers in de volle zon , als het produceert clusters 12 centimeter breed vol met roze bloemen . Japanse spirea groeit tot 5 meter en is een mogelijkheid als een stichting plant, hoewel het agressief kan zijn in sommige gebieden. Tamarisk ( Tamarix ramosissima ) groeit tot 15 meter in de volle zon plaatsen . Het is een invasieve soort in veel warmere gebieden , met name de Amerikaanse Zuidwesten , maar is handig als haag of als een windscherm in zone 5 . Het ziet er enigszins onverzorgd in de winter , maar tamarisk kenmerken roze bloemen van juni tot augustus .

Wat is een Mulberry Bush

De moerbei is een kleine tot middelgrote boom afkomstig uit Azië en Noord-Amerika . Met verschillende soorten, vormen en maten - van struik tot volwaardige boom - de moerbeiboom heeft landschapsarchitectuur potentieel , het genereren van interessante bladeren en eetbare vruchten , maar het is ook mogelijk rommelig te ruimen na , afhankelijk van de plaatsing , volgens de Missouri Botanical Garden K

Meer dan ooit