Huis Tuin

Huis Tuin

Verschil tussen Amerikaanse en Chinese Wisteria

Amerikaanse blauweregen ( Wisteria frutescens ) en Chinese blauweregen ( Wisteria sinensis ) behoren tot dezelfde plantenfamilie en geslacht , maar hebben een aantal verschillen . Amerikaanse blauwe regen is afkomstig uit staten zoals Illinois en Virginia zuiden naar de Gulf Coast , terwijl de Chinese blauweregen komt , niet verrassend , uit China , maar met succes aangepast aan groeiomstandigheden in delen van Noord-Amerika . Tuinarchitecten gebruiken deze twee wijnstokken op hekjes , priëlen en pergola's , maar soms hen te trainen in grote struiken of bomen . Grootte en Vorm

Amerikaanse blauweregen groeit iets groter dan de gemiddelde Chinese blauweregen doet , volgens de Missouri Botanical Garden. De Amerikaanse wijnstok bereikt een lengte van 30 meter , terwijl de Chinese blauweregen groeit tot 25 meter. De twee wijnstokken verschillen ook in de richting waarin ze touw rond een structuur . Amerikaanse blauweregen groeit met de klok mee op een structuur , terwijl de Chinese blauweregen groeit in een linksdraaiende manier.
Bloemen

De bloemen van de Amerikaanse blauweregen groeien op 6 - inch lange opknoping clusters bekend als trossen . De trossen van de Chinese blauweregen bereiken een lengte van 12 centimeter . Amerikaanse wisteriabloemen zijn tinten van lila - paars, terwijl de bloei op de Chinese blauweregen zijn een violet - blauwe tint . Beide wijnstokken produceren hun bloemen net als de bladeren te voorschijn komen , maar terwijl dit gebeurt op de Amerikaanse blauwe regen in april en mei , het gebeurt op Chinese blauweregen in mei en juni .
Gebladerte
< br >

samengestelde bladeren zijn een kenmerk van de wisteriawijnstokken , maar het aantal folders over de Amerikaanse en Chinese wisterias verschilt . Amerikaanse blauwe regen heeft tussen de negen en 15 folders , elk in de vorm van een kleine lans en groeien op de centrale as van elk blad . Chinese blauweregen heeft minder folders , met slechts zeven , maar niet meer dan 13 op elk blad . Beide wijnstokken hebben donkergroene bladeren .
Meer verschillen

Amerikaanse blauwe regen is iets toleranter van warmere klimaten , groeien in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zone 9 , terwijl de Chinese blauweregen groeit alleen in zone 8 . Chinese blauweregen wordt massiever dan de Amerikaanse blauwe regen , die een stevige , sterke structuur om op te groeien. Chinese blauweregen is meer invasief dan de Amerikaanse blauwe regen is , ontsnappen teelt en zich te vestigen in het wild .

Central Texas Landschap Planten

Centraal-Texas is een kruispunt voor verschillende bodemtypen en ecologische regios, die Post Oak Savannah , Blackland Prairie, Cross Timbers en Edwards Plateau omvatten . Elke ecologische regio heeft een verscheidenheid aan bodemtexturen , pH van de bodem , dieren en planten . Landscaping is meer dan alleen het toevoegen van kleur , textuur , privacy of de aantrekkelijkheid van uw woning . Het ki

Meer dan ooit