Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Planten >> Content

Wat te Plant Under My geschakeerde Maple

Bonte esdoorn ( Acer platanoides ' Variegatum " ) groeit tot 50 meter hoog . De dichte schaduw onder de luifel is een uitdaging om landschap . Omdat gras gedijt niet onder dergelijke omstandigheden , is het makkelijker om het gebied rond de romp van de esdoorn 's om te zetten in een gecultiveerde bed bevolkt met schaduwplanten siergewassen . Engels Ivy

Als het gaat om dekking te aarden , Engels klimop ( Hedera helix ) presteert goed in de schaduw , verspreid over een gebied in een diepe tapijt van groen . Het groeit goed in arme grond en kan de boomstam te beklimmen . Jaarlijkse snoei gemakkelijk regelt de wijnstokken . Volwassen Engels klimop produceert kleine witte bloemen en giftige zwarte bessen. Er zijn verschillende soorten , met inbegrip van degenen met verschillende bladvormen . De plant groeit tot een hoogte van 8 centimeter .
Hosta

Hosta's , ook wel weegbree lelies , zijn schaduwminnende vaste planten die grote , opzichtige bladeren groeien in groen en crème tinten . De planten sterven terug in de herfst , maar reemerge van hun wortels in het voorjaar . De bladeren van volwassen planten oplopen tot 18 cm in hoogte en stuur up tall bloemaren in de zomer. Vele soorten hosta zijn verkrijgbaar met verschillende bladvormen en kleuren . Voorkomende soorten zijn Blue Angel, Blue Cadet , Royal Standard en Suiker en Room .
Maagdenpalm

Common maagdenpalm ( Vinca minor ) is een veelzijdige , verspreiden bodembedekker die met succes groeit in de zon of schaduw . Terwijl de plant produceert meer van zijn karakteristieke vijf - petaled lila bloemen wanneer ze groeien in de zon , de bladeren beter af in de schaduw . Voor de beste prestaties , te beginnen met 2-jarige planten set 9 centimeter uit elkaar en bemesten elk voorjaar met ongeveer £ 7 . 10-10-10 kunstmest per 1000 vierkante meter . Maagdenpalm verdraagt ​​maaien in het vroege voorjaar , maar het maaidek in de hoogste instelling .
Fern

Als het gebied onder je bonte esdoorn vochtig blijft voor het grootste deel van het jaar , varens kan een goede keuze zijn. Varens tolereren en zelfs gedijen in dichte schaduw, waar hun karakteristieke open bladstructuur maakt een visueel interessant contrast met de dichte bodembedekkers en brede bladeren van de meeste andere schaduw - tolerante planten . Varens variëren van de gemeenschappelijke naar het exotische , met rassen zoals herfst varen , hulst varen , dame varen , geschilderd varen , rivier varen en gevoelige varen zijn direct beschikbaar in de meeste gebieden .
< Br >
From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1002018786.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.