Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Planten >> Content

Soorten Boom Vines

De soorten wijnstokken die groeien op en omsingelen bomen , ze te gebruiken voor ondersteuning, onder meer tal van inheemse en nonnative types. Hoewel deze wijnstokken kunnen groeien vaak op andere structuren met evenveel succes , sommige zijn ook geschikt als grond klaver , kruipend over de grond . Als je besluit om deze wijnstokken te trainen op een boom op uw eigendom , heb je opties - in de verschillende Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones - dat een aantal waardevolle kenmerken . USDA Zones 3 en 4

Amerikaanse bitterzoet, Celastrus scandens , is een inheemse Noord-Amerikaanse wijnstokken , groeit tot 20 meter. Bittersweet is winterhard tot de zones 3 en 4 , groeit op bomen en het genereren onbeduidend groen - witte bloemen , maar oranje - gele vruchten met rode bessen binnen. Vogels kunnen deze bessen eten , maar ze zijn giftig voor de mens . Wilde wingerd, Clematis virginiana , kan overweldigen grote struiken en kleine bomen , groeit tot 20 meter. Grootste troef Woodbine is haar aromatische clusters van witte bloemen die bloeien in augustus tot en met oktober . Woodbine werkt goed in een genaturaliseerde gebied .
USDA zone 5 en 6

De sarsaparilla plant, Smilax hispida , ook wel greenbrier , groeit tot 40 meter over de zuidelijke en centrale staten . Gebruik het in USDA zones 5 en 6 in open bossen . Het heeft zijn mannelijke en vrouwelijke bloemen op afzonderlijke planten . De vrouwelijke exemplaren genereren blauw - zwarte bloemen die vogels eten . Porselein wijnstok , Ampelopsis brevipendunculata is een Aziatische wijnstok die vergelijkbaar is met de natieve wijnstokken van Noord-Amerika , groeit tot 15 voet . Metallic blauwe bessen die rijpen in september markeert deze wijnstok , die gemakkelijk transplanteerbare .
USDA zone 7 en 8

De Nederlander pijp , Aristolochia macrophylla , functies grote bladeren vergelijkbaar met de catalpa boom groeien zolang 10 centimeter . USDA zones 7 en 8 zijn de warmste zones deze wijnstok van het oosten van de VS groeit in . Het bereikt een hoogte van 30 meter en heeft interessante bloemen lijken op pijpen , maar het dichte gebladerte verduistert hen vaak . Een wilde kruis wijnstok, Bignonia capreolata , kan de gehele hoogte van een grote boom groeien , tot 70 meter op de gelegenheid. Cross wijnstok genereert aromatische , oranje - rode bloemen kijken als kleine trompetten tijdens de lente. Kruis wijnstok in zones 7 en 8 is groenblijvend tot semi - groenblijvende .
USDA zone 9

De Crimson Glory wijnstok , Vitis coignetiae , is een soort van wijnstok staat maken het tot een hoogte van 100 meter. Het is een sier wijnstok voor USDA zone 9 , afkomstig uit Japan en het produceren van grote bladeren . De belangrijkste attractie is de vuurrode bladeren in de herfst maanden . Japanse kevers vind het gebladerte wenselijk , waardoor ze een gevreesde plaag van deze soort . De donker gekleurde bessen van de wilde wingerd , Parthenocissus quinquefolia , vogels aantrekken . Een optie voor schaduwrijke plekjes in zone 9 , wilde wingerd groeit op in een boom tot 50 meter hoog . De bladeren ondergaan kleur verandert als ze zich ontwikkelen - van paarsachtig in het voorjaar , om groen in de zomer en uiteindelijk tot paars en rood in de herfst

.
From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1002018771.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.