Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Basics >> Content

Substituten voor Shade Grass

Er is geen buitenruimte oppervlak is zo mooi of veerkrachtig als een gazon . Een strook van smaragdgroene gras vitrines landschapselementen terwijl het geven van een woning een gevoel van duurzaamheid . Echter, de meeste graszaden nodig volle zon om te groeien , waardoor er schaduwrijke plaatsen bedekt met dun , dunne lagen zwak geworteld messen. Waar een gebrek aan zonlicht is een probleem , kies schaduwminnende substituten zoals siergras , bodembedekkers en wijnstokken , of in lege ruimtes met nonplant gazon substituten zoals grind of mulch te vullen . Siergras

tegenstelling tot gewone gras gazon , siergrassen produceren een aanzienlijk volume van bladeren en stengels die alleen moeten worden ingekrompen en schoongemaakt een keer per jaar . Grassen zoals zegge , zee haver , wilde haver en wind gras gedijen in de schaduw . De lange, slanke stengels voegen textuur en visuele belang zijn voor de tuin het hele jaar door ; zelfs degenen die niet zijn groenblijvende produceren clusters van seizoensgebonden bloemen en elegante , gebogen pieken van gebladerte dat decoratieve , met sneeuw bedekte fonteinen gedurende de winter vormen.
bodembedekkers

soms aangeduid als "levende mulch , " bodembedekkers serveren een aantal praktische en esthetische functies . Bij gebruik als een schaduw gras vervanger , grond- knuffelen planten zoals tapijt bugel, Bishop's onkruid en wilde gember vullen schaduwrijke ruimtes met prachtig geweven matten van dichte gebladerte . Hoewel deze zich snel verspreidende planten zorgen voor het gemakkelijk te onderhouden tuinen , moeten ze worden geïnstalleerd met zorg als ze hebben de neiging om af te dwalen in gebieden van de tuin waar ze niet welkom zijn.
Vines

Terwijl zij over het algemeen worden gebruikt om leegstaande verticale ruimtes op te vullen , kan schaduwminnende wijnstokken zoals Engels klimop , chocolade wijnstok of het beklimmen van fig. gebruikt worden als effectieve gazon substituten , als goed. Deze winterharde , krachtige wijnstokken zal klauteren over de bodem , de wortel als ze gaan ; echter, zodra ze een verticaal object tegenkomt, ze van richting veranderen en klim naar boven met buitengewone snelheid.
Nonplant Wissels

Veel schaduwrijke tuinen hebben donkere en vochtige omstandigheden die ideaal voor een aantal goed aangepast grassen ; Echter , er zijn enkele schaduwrijke plekjes die eigenlijk droog zijn . Bijvoorbeeld , de wortels van grote bomen meestal genieten alle beschikbare vocht en voedingsstoffen uit de omringende grond , waardoor droge , onvruchtbare gebieden waar niets lijkt te groeien . In deze situaties , kan het best zijn om het gazon volledig weg en vervang het worstelen gras met anorganische materialen , zoals grind of stoeptegels of aantrekkelijk organische mulch , zoals boomschors , boomschors of cacao rompen . Hoewel deze materialen moeten worden vernieuwd van tijd tot tijd , ze zijn weinig onderhoud , esthetisch en gemakkelijk te verkrijgen .


From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-basics/1002091282.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.