Home & Garden >> Huis Tuin >> Landscaping & Outdoor Building >> Flower Beds & Specialty Gardens >> Content

How to Get Rid van zeewier in een Vijver

Vooral tijdens de lente en de zomer , zijn vele vijvers geplaagd met lelijke groene zeewier . Een vorm van algen, zeewier is een ontwortelde plant die goed gedijt in zowel zoet als zout water . Voor nieuwe vijver eigenaars , het regelen van het kan een bepaalde gedoe , als de vijver moet nog een stabiel ecosysteem met een gezonde balans van dieren en planten leven te ontwikkelen. Gelukkig kunt u een aantal stappen te nemen om te gaan met een overvloed aan zeewier in uw pond.Things Je
Waterpomp
Waterplanten
zeewier hark of afromen netto
Filter nodig
Actieve kool
Ultraviolet ( UV ) sterilisator
Herbicide
Toon meer instructies
1

Installeer een pomp . De ideale pomp moet ten minste de helft naar het gehele volume van de vijver per uur . Om water volume van uw vijver berekenen, vermenigvuldigt u de lengte , breedte en diepte met een factor 6,7 , 5,9 of 7,5 voor ovale , ronde of rechthoekige vijvers , respectievelijk . U kunt ook een vijver water rekenmachine of spreken met een huis en tuin professioneel. Kopen van 2

Overweeg het toevoegen van een extra beluchting apparaat, zoals een waterval , fontein of beluchter . Houden van het water in beweging maakt zeewier minder kans om te groeien .
3

toevoegen waterplanten . Onderwater planten zoals Anacharis zal voedingsstoffen die anders zou gaan naar zeewier groei op te vangen . Drijvende planten zoals waterlelies , water sla of waterhyacint zorgen voor schaduw , het beperken van het zonlicht dat zeewier moet groeien .
4

Schep de oppervlakte van uw vijver met een schuimspaan net of zeewier hark handmatig verwijderen zeewier . Beide moeten verkrijgbaar bij uw vijver leverancier.
5

Overweeg het toevoegen van zeewier eten van vis zoals gras karper aan uw vijver . Deze zullen helpen beperken de beschikbare zeewier groei voedingsstoffen. Als je al vis hebt en niet meer wenst te voegen , beperk de hoeveelheid voedsel dat je ze dagelijks geven .
6

Controle afstromend water uit andere gebieden van uw tuin . Regen en andere water afvoer kan organisch materiaal en meststoffen te voeren in uw vijver , het bevorderen van zeewier groei . Als uw vijver krijgt veel afvoer, planten vegetatie omheen om de waterstroom te bufferen .
7

filteren of steriliseren van het water . Als u al een filter , vervang dan de media vaak en gebruik actieve kool om extra voedingsstoffen uit de vijver te verwijderen . Daarnaast kunt u een UV- sterilisator installeren.
8

In blauwe of zwarte kleurstof om uw vijver aan de hoeveelheid zonlicht het penetreren van de water te beperken . Kleurstof is vaak goedkoper dan herbiciden , maar sommige merken moet niet worden toegevoegd aan vijvers die vis bevatten .
9

Voor meer agressieve algen controle , probeer herbiciden zoals kopersulfaat , diquat dibromide , gerst stro of de commercieel op de markt AlgaeFix . Pond chemicaliën moeten vaak worden toegevoegd over een tijdsperiode . Voor de beste resultaten , raadpleeg dan een home improvement specialist, die bekend vijvers.


From:http://tuin.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1002090869.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.