Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe maak je een grote tuin Vijver Met Beton

Een kabbelend beekje eindigend in een vijver wordt een nota van rust in de tuin . Zelfs als u niet beschikt over een kabbelend beekje en de tuinvijver is gemaakt van beton , kan deze rust nog steeds van jou . Beton is niet voor bangeriken . Het is een uitdagende materiaal om mee te werken . Echter , het zonlicht glinting het wateroppervlak , terwijl vis dart onder en waterlelies bloeien hierboven maakt uw inspanningen de moeite waard. Wat je
Hose nodig
Zip - lock zakje
Meel
Schaar
Schop
Afvalhout
Een waterpas
Gravel
Gewapend gaas
Multiplex, 3/4-inch dik
Hamer
Nails
Vijver pomp
Emmer
Water
Azijn
Schrobborstel
pH testkit

Toon meer instructies
1

Evalueer de plek waar u wilt de vijver te bouwen . Het moet niet drain krijgen van de rest van de tuin of in een permanent drassige locatie . Als u van plan bent op de groei van waterlelies en andere waterplanten , moet de locatie een minimum van zes uur zonlicht per dag te ontvangen. Kopen van 2

Schets de vorm van de vijver met een tuinslang totdat het heeft contouren dat je wilt en past de rest van het landschap . Een formele landschap ziet er het beste met een formele , geometrisch gevormde vijver. Een genaturaliseerde vijver past in een informele landschap .
3

Vul een plastic - pit gesloten zak met meel . Maak een gat in de hoek, zodat de bloem stroomt uit in een gestaag tempo . Gebruik de bloem aan te geven waar de tuinslang is , verwijder dan de slang .
4

Dig de omtrek met een schop op een diepte van 2-4 meter plus nog eens 8 inch voor de grind en beton . De vijver moet minstens 4 meter diep zijn als u van plan bent om koi vissen houden . Waterlelies vereisen een diepte van 3 meter. Ondiepere vijvers warmer in de zomermaanden dus hou dat in gedachten .
5

Pas de vijver zijkanten, zodat de toppen zijn niveau met elkaar. Als een zijde hoger dan de andere , zal het water eruit het lager op een zijde dan de andere . Voor een grote vijver , lag een waterpas aan de rand van de vijver . Als de vijver is minder dan 8 meter breed , gebruik een stukje stuk hout dat is 8 meter lang . Leg het van een zijde over de vijver naar de andere kant . Plaats niveau van de timmerman op het bord . Het moet niveau blijven de hele weg over de hele linie .
6

Giet 4 centimeter van grind op de bodem van de vijver . Leg flexibel gaas op de top van het grind .
7

Build concrete vormen voor de zijkanten van de vijver door nagelen samen 1/4-inch multiplex twee -by - fours . Spijker de twee stukken van triplex aan de bovenkant , zodat ze op afstand met een 4 - tot 6 - inch gat in het midden . U zult het gat te vullen met beton . Wanneer het beton is ingesteld, moet u de formulieren verwijderen, waardoor stevige betonnen muren . De toppen van de formulieren helemaal rond niveau staan ​​en 1-2 centimeter boven het maaiveld .
8

Giet het beton gelijkmatig over de bodem van de vijver tot het 4-6 centimeter diep en vervolgens in de vormen . Aanstampen het beton in de vormen . Strijk de bodem van de vijver door aanstampen met een twee door vier plat . Dit zal waarschijnlijk twee mensen , een holding elk uiteinde van de houten plank .
9

Laat het beton te genezen . Precies hoe lang is afhankelijk van de luchtvochtigheid , luchttemperatuur en de dikte van het beton.
10

Vul de vijver met water en giet ze af met behulp van een vijverpomp . Schrob de muren en de vloer van de vijver met een mengsel van 50 procent azijn en 50 procent uit water . Spoelen met een slang . Vul de vijver voor de helft met water en laat opnieuw uitlekken . Volledig vullen van de vijver met water . Deze procedure verwijdert de overtollige kalk uit het cement , dat is giftig voor vissen . Wanneer de pH van het water blijft op 8,0 gedurende drie opeenvolgende dagen , de vijver is veilig .

Vaste Planten voor Shady Dry Areas

Droge schaduwrijke gebieden toevallig een van de meest problematische plekken in de groenvoorziening voor veel thuis tuinders zijn. Je hebt twee keuzes - een constante gieter routine of het kiezen van planten die goed groeien in de schaduw en tolereren droge omstandigheden. Een bezoek aan uw lokale coöperatieve extensie kantoor of full-service tuincentrum vindt u het beste idee van planten gewend

Meer dan ooit