Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin > >> Housekeeping >> Wasserij >>

tips & Trucs voor wassen van kleding in Hard Water

Hard water bevat een hoog gehalte aan mineralen, die lelijke vlekken en resten achterlaat op verschillende ondergronden . Bovendien , hard water voorkomt wasmiddel van het krijgen van kleding zo schoon als het zou moeten en vereist het gebruik van meer wasmiddel dan die van zacht water . Gelukkig zijn er een paar tips en trucs voor het wassen van kleding in hard water . Zeep of wasmiddel

Zowel zeep en wasmiddel te verwijderen vuil van kleding en krijgen ze schoon . Echter, het soort wasgoed reinigingsmiddel gebruikt grote invloed op de kwaliteit van de netheid op kleding gewassen in hard water . Volgens de State University van New Mexico , wasmiddel mengt met de mineralen in het harde water en laat een zeepachtige schuim op kleding dat vergrijzing en verkleuring kan veroorzaken. Om dit te voorkomen , kiest zware vloeibaar wasmiddel of laag - schuimend fosfaat detergent om kleding te wassen .
Warm of koud water

Alle wasmiddelen beter presteren in zowel harde als zacht water als je de heetste watertemperatuur toegestaan ​​voor de specifieke stoffen te gebruiken. Helaas kan warm water vervagen en krimpen kleding terwijl het verhogen van uw elektriciteitsrekening. Texas A & M University staat dat je warm water waar mogelijk moet gebruiken voor het witwassen van kleding in hard water . Echter, consequent gebruik van warm water zijn tol te eisen op de stof. Je zou kunnen overwegen de positieve vers de negatieven bij het gebruik van warm water .
Verzachten hard water

verzachten van de harde water verwijdert het overtollige mineralen en zorgt voor een betere witwassen resultaten . U kunt hard water te verzachten voor elke wasbeurt door het toevoegen van een pak water conditioner om de wasmachine voordat u het wasmiddel toevoegen. Lees en volg de aanwijzingen op het water conditioner label. Als alternatief , het installeren van een waterontharder systeem om de waterleiding voor continue zacht water . Dit systeem vervangt de calcium en magnesium met natrium om het hard water te verzachten.
Overwegingen

Test de hardheid van het water met een doe - het-zelf- test kit. Goedkoop water testen kits zijn verkrijgbaar bij warenhuizen en bouwmarkten .

Verwijder hard water vlekken uit kleding door het weken het item in een emmer gevuld met 1 liter warm water en 1 kopje gedestilleerd witte azijn . Laat de kleding weken gedurende 12 uur alvorens te wassen als je normaal zou doen .

Als water conditioner niet beschikbaar is , voeg 1 /2 kopje van volledig natuurlijke borax aan de wasmachine. Borax verzacht het water, terwijl whitening de kleren .

Het toevoegen geurende olie in Homemade Wasserij Soap

Wanneer u wasmiddel kopen bij een supermarkt of supermarkt , kunt u het gevoel gefrustreerd door de chemische geur van het wasmiddel . Een alternatief is om je eigen wasmiddel , waarin je natuurlijke etherische oliën kunt toevoegen maken . Dit stelt u in staat om de geur van de zeep te passen aan uw persoonlijke preference.Things je nodig hebt of Natural zeep Stock pot Kaasraspmolen Borax Soda

Meer dan ooit