Home & Garden >> Huis Tuin >> Housekeeping >> Wasserij >> Content

Mijn veren kussen ruikt

Feather kussens zijn gebruikt voor eeuwen. Vaak dons en veren zijn beide een hoop gegooid in dezelfde categorie kussen , maar beneden is anders dan veren . Beneden de voorkeur om veren voor zachtheid en is afgeleid van de borsten van eenden of ganzen . Veren kan worden verkregen van ganzen , eenden , kalkoenen en kippen , met kip veren zijn de minst dure . Dagelijks onderhoud zal geuren opgevangen door een veren kussen verminderen , maar wanneer het kussen ruikt en heeft behoefte aan meer uitgebreide witwassen , zijn er opties . Onderhoud

bewaar uw veren kussen nooit in een plastic of rubber kussensloop of beschermhoes . Lucht moet circuleren door de veren of dons opgehoopte vocht en geurtjes te verminderen . Vochtigheid kan schimmelvorming veroorzaken binnen de veren . Pluis het kussen dagelijks door deze plat op het bed en dan flipping het voorbij. U kunt voorzichtig squish het kussen in en uit en vervolgens gebruik je handen om het kussen plat glad . Minstens een keer per maand , gooi het kussen in de wasdroger op een laag vuur ongeveer 10 minuten . Dit zal alle restvocht drogen binnen het kussen veroorzaakt door vochtigheid of transpiratie .
Machine Wassen

Veer en donzen kussens in de wasmachine kan worden gewassen , tenzij het ​​wasetiket adviseert tegen. Controleer de naden van het kussen op gaten of scheuren voordat het wassen . Een gescheurd kussen kan veren of dons morsen in de wastrommel , verpest je kussen en het maken van een puinhoop in de machine . Hand naaien van scheurtjes . Was het kussen in een warme watercyclus op een glooiende omgeving met uw gebruikelijke wasmiddel. Penn State University raadt loopt het kussen door ongeveer vier spoelbeurten om alle zeepresten te verwijderen . Om het kussen te drogen , leg het tussen de handdoeken en de druk om het overtollige water te absorberen van toepassing . Plaats het kussen in de wasdroger samen met ongeveer drie handdoeken op een laag tot matig vuur instelling . Drogen van een veer of een donzen kussen is tijdrovend en kan duren dan twee uur . Lucht drogen van het kussen is mogelijk , maar zorg ervoor dat het kussen is volledig gedroogd voordat u het gebruikt of schimmel kan zich ophopen in de veren.
Stomerij

Professional stomerijservice kan worden gebruikt om een ​​veren of donzen kussen dat ruikt wit te wassen. Verschillende stomerijen rekenen gevarieerde prijzen voor deze dienst . Als u niet beschikt over een gewone stomerij instelling die u regelmatig belt of informeer in persoon bij de lokale stomerij voordat u in uw kussens te zorgen dat ze hanteren veren en dons .
Baking Soda Ontgeuren

Baking soda , ook wel bekend als natriumbicarbonaat , neutraliseert geuren , het verwijderen van de geur van een veren kussen of een ander object in plaats van alleen maar verhullen de geur met geur . Koop een extra grote plastic rits zak ( de grotere versie van de rits boterhamzakje ) en leg het kussen binnen. Punch over acht gaten in een kleine doos van zuiveringszout en plaats de doos in de plastic zak met het kussen . Sluit de zak zodat de tas is luchtdicht . Laat de baking soda om de geuren op de veren of donzen kussen neutraliseren voor ongeveer twee weken . Als het kussen blijft ruiken , laat het kussen gesloten in de zak totdat de geuren niet worden gedetecteerd (controleer het kussen wekelijks) .


From:http://tuin.98905.com/housekeeping/laundry/1002087606.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.