Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Housekeeping >> Wasserij >>

Problemen Met Zijde Stoffen

Zijde is geproduceerd in China van de zijde van de zijderups cocons voor duizenden jaren . Het werd gekoesterd als een luxe , pas onlangs betaalbaar voor de massa. Omdat zijde is een delicate , natuurlijke vezel , de stof is vaak problematisch . Verkleuringen en vlekken zijn moeilijk te verwijderen en witwassen moet voorzichtig worden uitgevoerd om het weefsel vezels beschermen . Insecten , zoals motten , azen op de vezels in zijde, met achterlating van kleine gaatjes die bijna onmogelijk te repareren zijn . Verkleuring

Zijde is gevoelig voor verkleuring en vlekken . Vele schoonheids-en haarproducten kunt de kleur van zijde veranderen wanneer deze producten in contact komen met de zijden . Producten met alcohol , zoals parfums , eau de cologne , haarlak en alcohol , verkleurd en mogelijk verouderen zijde . Draag een kiel of wikkel een handdoek om je schouders als je solliciteert op basis van alcohol producten om uw haar of huid tijdens het dragen van zijden kleding . Zonlicht zal verkleuren zijde , en de zorg moeten worden genomen om uit de buurt van directe blootstelling aan de zon te hangen of op te slaan zijde .
Need for Delicate Wassen

hand wassen zijde wordt aanbevolen door TexereSilk fabrikanten , zelfs wanneer de zorg label geeft de wasmachine als een optie . In een bassin , combineren warm water met babyshampoo , delicate wasmiddel (bestemd voor lingerie ) , of een niet - alkalische vloeibare zeep . Dompel de zijde en schud er voorzichtig de stof in het sop aan de zijde te wassen , maar niet toestaan ​​dat de zijde tot in het water blijven langer dan nodig . Spoel zijden stof in schoon, warm water met een theelepel conditioner toegevoegd aan de zijde vezels conditioneren . Nooit bloot zijde tot chloor of geen schoonmaakmiddel met bleekwater . Bleach zal oplossen zijde vezels . Als u ervoor kiest om te wassen in de machine zijde, TexereSilk beveelt het plaatsen van de zijden stof in een mesh lingerie zak en met een fijn wasmiddel . Was de zijde op een delicate cyclus, alleen of met dezelfde kleuren op de zijde te beschermen tegen de kleurstoffen van andere wasgoed .
Take Care in Drogen Zijdestof

Zijde is zeer delicaat en mag nooit worden gedraaid om het overtollige water wringen van de vezels . In plaats daarvan , op de zijde tussen twee handdoeken , zodat de handdoeken om het water te absorberen . Hang zijden stof op padded hangers uit de buurt van directe blootstelling aan de zon . Denk twee keer na voordat u een wasdroger aan zijde te drogen . Warmte krimpt en schade zijdevezels en kunnen de kleurstoffen in het weefsel te veranderen . Als u ervoor kiest om de machine droge zijde, TexereSilk beveelt opschudden de zijde op een no - warmte -instelling .
Moth Gaten

Nachtvlinders eten zijde en andere natuurlijke vezels van de stof tijdens hun larvale stadium . Verborgen gebieden van zijden kleding zijn vooral gevoelig voor mot schade : binnen naden en zomen , onder kragen en manchetten , en langs ritsen en knopen . Zijden weefsel beschadigd door motten is bijna onmogelijk om te herstellen en meestal moet worden opgelapt in plaats van met de hand genaaid omdat de stof verslechtert als de draad wordt getrokken door het in de buurt van de beschadigde locatie . Zwaar beschadigd zijden stof dienen te worden vernietigd om verdere besmettingen te ontmoedigen . Store zijde in luchtdichte of - ceder bekleed kasten , dozen of kisten tot mot plagen ontmoedigen .

Hoe maak je een Tabasco Stain Get Out

Tabasco saus dankt zijn rode kleur van hete pepers , en de vloeibare consistentie van azijn . De enige andere ingrediënt is zout , en omdat azijn is een vlekkenmiddel in zijn eigen recht , worden alle Tabasco vlekken veroorzaakt door de rode carotenoïde pigment lycopeen , dat aanwezig is in hete pepers is . Zolang je de juiste vlekverwijdering procedures te volgen , moet u in staat om Tabasco vlek

Meer dan ooit