Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Housekeeping >> House Cleaning >>

Recepten voor krachtige natuurlijke Household Reinigers

Het reinigen van uw huis is een van die noodzakelijke taken die alle huiseigenaren geconfronteerd worden. Veel commerciële huishoudelijke reinigingsmiddelen, terwijl ze de klus te klaren , kan dampen die niet gezond voor ons of onze kinderen veroorzaken . Er zijn veel all - natuurlijke , veilige alternatieven voor commerciële producten die milieuvriendelijk zijn en veel minder kost dan de naam merk producten . Met een paar eenvoudige recepten , kunt u uw eigen krachtige , natuurlijke huishoudelijke reinigingsmiddelen die beter zijn voor het milieu en uw budget. All-Purpose Cleanser

Voor het dagelijks schoonhouden van tellers , wastafels, baden en douches , witte azijn zal het lukken . Meng gelijke delen azijn en zout in een kleine kom . Gebruik een vochtige doek of spons om de azijn en zout mengsel werk in uw aanrecht of wastafel. De azijn zal helpen verwijderen vlekken , terwijl het zout zorgt voor een mild schuurmiddel om het oppervlak schoon te schrobben . Voeg een paar druppels citroensap voor een frisse , citrus geur die zal helpen ontsmetten gootstenen en afvoeren. Als u geen zout hebt, of als u een zachtere reinigingsmiddel voor delicate materialen nodig hebt, kunt u zuiveringszout in plaats van zout te gebruiken. Bij het gebruik van zuiveringszout , meng ¼ kopje zuiveringszout voor elke ½ kopje azijn . Spoel grondig zodra het is schoon en vrij van vuil .
Tegelvoeg

Moldy tegelvoegen in de badkamer kan een gezondheids-zorg , maar er zijn natuurlijk manieren om dit probleem verholpen . Meng een deel van een 3 procent oplossing van waterstofperoxide met twee delen water in een schone , lege spuitfles . Spuit dit mengsel direct op de voegmortel , spoel het weg nadat men het zitten voor minstens een uur . Een andere manier om specie te reinigen is met zuiveringszout . Meng 1 kopje water met 5 kopjes zuiveringszout tot je een pasta . Werk de pasta in de specie met een oude tandenborstel en gebruik een beetje elleboog vet totdat het grout is weer sprankelend wit.
Glas

Ammoniak is de primaire er ingrediënt in vele commerciële glas schoonmakers, maar zijn alternatieve , meer natuurlijke manieren om streeploos glas hebben . Meng 1 liter warm water met 1 eetlepel maïzena en ¼ kopje onverdunde azijn . Giet het mengsel in een lege spuitfles en spuit direct op uw ramen en spiegels . In plaats van een poetsdoek of papieren handdoeken , probeer dan af te vegen het mengsel weg met een blad van krant of een koffiefilter voor een streeploze glans.
Desinfecterende

Bleach is een veel voorkomende ontsmettingsmiddel , maar kan leiden tot irritatie van de huid. In plaats van het gebruik van bleekwater , probeer dan een meer natuurlijke aanpak door het mengen van 3 eetlepels van uw favoriete vloeibare zeep in 2 kopjes warm water , dan is het toevoegen van 20 tot 30 druppels tea tree olie . Breng de oplossing direct naar een wasbak of toilet met een schone spons , daarna grondig uitspoelen. Borax en azijn ook goed werken als desinfectiemiddel . Meng 2 theelepels borax met 4 eetlepels azijn in een kom met 3 kopjes warm water . Breng het mengsel op keukens en badkamers met een spons , en goed naspoelen . Dit mengsel werkt ook als een antibacterieel middel . Zodra je klaar bent met uw schoonmaak kunt u gewoon uw sponzen in de vaatwasser te ontsmetten voor toekomstig gebruik .
Vloeren

Er zijn natuurlijke manieren om schoon uw vloeren , het maakt niet uit wat voor soort vloer is in uw huis . Voor linoleum of vinyl , gewoon meng 1 kopje azijn in 1 liter warm water en voeg een paar druppels babyolie . Voor hardnekkige vlekken , voeg ¼ kopje borax . Dweil de vloer met het mengsel zoals gewoonlijk . Voor hardhouten vloeren , meng gelijke delen plantaardige olie en azijn en wrijf het mengsel in het hout . Geschilderde houten oppervlakken kunnen worden gereinigd met een eenvoudig recept van 1 theelepel soda in een liter water . Soda - of natriumcarbonaat decahydraat - is een mineraal dat goed werkt voor het verwijderen van vlekken . Voor baksteen en stenen oppervlakken , zal 1 kopje azijn in een liter water doen de truc. Was bakstenen en stenen met het mengsel , spoel dan met schoon water .
Ovenreiniger

Commercial ovenreinigingsmiddelen kan dampen die de ogen en de neus kan irriteren produceren , zodat een veiligere , meer natuurlijke manier om je oven schoon misschien aantrekkelijk. In een kom , maak een dikke pasta met water en soda . Breng deze pasta aan de binnenkant van de oven en laat het 's nachts zitten . De volgende dag , op uw schoonmaak handschoenen en gebruik een beetje elleboog vet aan de binnenkant van de oven schuren met een doek of spons . Spoel het mengsel volledig weg , en zal uw oven zo goed als nieuw uitzien .

Hoe te verwijderen Shoe schaafplekken van Geschilderd Hout

slijtplekken veroorzaakt door - schoenen met rubberen zolen komen vaak op de verdiepingen , met inbegrip van geschilderde houten vloeren . Houten plinten krijgen ook afgetrapt als mensen poetsen tegen hen met hun schoenen . Als uw plint , vloer of een ander geschilderd hout oppervlak wordt afgetrapt , probeer dan een van de verschillende methoden die de lelijke marks.Things Je Rag Dish zeep sch

Meer dan ooit