Home & Garden >> Huis Tuin >> Housekeeping >> thuis Organizing >> Content

Die plastic flessen kan worden gerecycled & Waarom

? Plastic flessen worden gemaakt van drie belangrijke soorten kunststof . Dit zijn polyethyleentereftalaat ( PET ) , polyethyleen met hoge dichtheid ( HDPE ) en polyvinylchloride ( PVC ) . Recycling faciliteiten kunnen deze kunststoffen hergebruiken om meer flessen te produceren of om ze volledig te recyclen in andere producten . De reden dat deze kunststoffen en andere niet zijn goede kandidaten voor recycling is dat deze drie plastics chemische eigenschappen die vatbaar recyclage en derhalve het proces waardoor zij gerecycleerd goedkoop en efficiënt voor recycling centra die winst maken uit het . Volgens de American Chemistry Council , de meeste plastic flessen gerecycled in de VS worden gemaakt van een PET of HDPE . Flessen Gemaakt van PET

Soda en mineraalwater flessen kan worden gemaakt van PET , zoals flessen die fruitdrank concentraat bevatten . Deze flessen zijn meestal transparant , gemakkelijk comprimeren of samen en dragen de identificatiecode " 1 . " Recyclers kan gebruikt PET gemakkelijk meltdown of maal het op, was het en zet hem in pellets klaar om te worden gevormd tot nieuwe PET- producten. Recyclers kunnen ook processen gebruiken, zoals glycolyse , hydrolyse , methanolyse en verzepen te splitsen het plastic polymeren in plastic PET en produceren verschillende chemische moleculen voor gebruik in diverse industriële processen .
Flessen gemaakt van HDPE < br >

HDPE flessen bevatten meestal melk, sap of persoonlijke verzorging. De flessen zijn meestal gekleurd of ondoorzichtig en dragen de identificatiecode " 2 " . HDPE recyclers malen de flessen , was ze dan , vlok hen en draai de plastic tot pellets . De kleur van de originele flessen is geen probleem voor recyclers - ze gewoon verven de gerecycleerde partij een andere kleur voor het volgende gebruik
flessen Gemaakt van PVC
.

Flessen gemaakt van PVC dragen de recycling code " 3 . " In het algemeen , deze flessen bevatten vloeistoffen zoals mineraalwater , bakolie en vruchtendranken die worden verdund . Shampoo en bad product flessen worden ook vaak gemaakt van PVC . PVC flessen neiging moeilijk te storten zijn en zijn algemeen transparant . De reden recycling faciliteiten recyclen minder PVC dan PET HDPE is dat PVC bevat een hoog niveau van additieven , en kan alleen worden gerecycled tot een lagere kwaliteit plastic dan de originele verpakking. Sommige landen hebben al verboden PVC drinkflessen , omdat niet alle PVC kan worden gerecycleerd voor een winst.
Recycling Potentiële

Volgens de American Chemistry Council , commerciële tapijtfabrikanten gebruiken de meeste van de PET van gerecyclede flessen als tapijt vezels en textiel . Gerecycleerde PET wordt ook gebruikt om nieuwe verpakkingen voor levensmiddelen , kunststofband of kleding fiber maken . Ongeveer de helft van gerecycleerde HDPE gaat in het maken meer flessen , maar kan ook worden gemaakt in meubels of kunststof leidingen . PVC kan worden gerecycled tot leidingen en zelfs schoenen .


From:http://tuin.98905.com/housekeeping/home-organizing/1002085302.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.