Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Housekeeping >> Meubelonderhoud >>

Tung olie Gebruik

Tung olie is een onverzadigde olie die uit de zaden van de tung olie boom ( Aleurites fordii of Aleurites montana ) . De boom is inheems in China , maar wordt ook verbouwd in het tropische klimaat van Zuid-Amerika . De zaden van de tung-olie boom worden ingepakt in een harde schaal over de grootte van een walnoot die doorbroken moet worden om de zaden bloot . Tung olie wordt vrijgegeven wanneer de zaden worden geplet .
Wood Treatment

Tung olie wordt soms aangeduid als "China houtolie " en wordt voornamelijk gebruikt als een behandeling van hout vergelijkbaar met lijnolie of maanzaad oliën . Tung olie wordt geclassificeerd als " drogende olie " die verdampen nadat het is aangebracht , waarbij het ​​houtoppervlak met een beschermende matte afwerking . Pure tung olie is waterdicht , flexibel, niet - toxisch en niet houten oppervlakken donkerder . De voordelen van het gebruik van tung olie over chemische behandelingen of lijnzaad zijn onder meer de weerstand tegen zuren en slijtage , groter dekkingsgebied , snelle absorptie en droge tijd , en gemakkelijk te plaatsen. Tung-olie kan worden gevonden in hardware en bouwmarkten .
Traditionele gebruiken

Tung olie is gebruikt door de Chinezen als de behandeling van hout voor eeuwen , maar het heeft een aantal andere toepassingen gehad in zijn lange geschiedenis . Het werd gebruikt als een benzine-additief door de Chinese regering tijdens de Tweede Wereldoorlog . Het werd aanvankelijk gebruikt om benzine helemaal vervangen, maar bleek te plakkerig voor motoren om zo te behandelen werd het gebruikt als een brandstoftoeslag te maken leveringen langer duren. Plakkerige textuur Tungolie 's maakte het ook een perfecte toevoeging voor mortel en zijn waterdicht kwaliteiten maakte het een essentiële latex kalefateren ingrediënt . Tung-olie wordt ook gebruikt als het bindende element in de Indische of Chinese inkt . Tung olie diende ook als de olie- basis voor verven die worden gebruikt door de vroege mens en in de hiërogliefen van de oude beschavingen .
Finish Additive

Tung olie wordt gebruikt als additief aan verschillende vormen van moderne houten vernis. Het wordt ook toegevoegd tijdens het productieproces om de waterdichtheid te lenen , binden en elastische eigenschappen aan chemische basis hout behandelingen , waardoor het beste van natuurlijke en door de mens veroorzaakte kwaliteiten. Om colofoniumbasis vernis maakt, wordt tung olie totdat elke zweem van overtollig vocht wordt verwijderd en vervolgens gemengd met hars verwarmd tot 292 graden Fahrenheit . Om lak te creëren met een terpentine , benzine , benzeen , aceton of amylacetate base , tung-olie wordt verwarmd tot 572 graden Fahrenheit en blended .
Toepassen Tung Olie op houten oppervlaktes

Pure tung olie moet worden aangebracht op een licht geschuurde houten oppervlak dat is schoongeveegd van vreemde stoffen . Breng voldoende tung-olie aan de oppervlakte zichtbaar nat met uw eerste laag laten zoals het zal sijpelen in het hout en creëren een beschermende base . Wacht 15 tot 20 minuten en veeg de extra olie met een schone katoenen doek of een doek . Wacht 48 uur voor de eerste laag volledig laten drogen alvorens een tweede laag aan . Herhaal de procedure tot vier lagen op hun plaats zitten . De natuurlijke afwerking zal mat zijn, maar je kunt glans bereiken door ofwel het polijsten van het gecoate oppervlak of met een speciale tung - olie vernis . Handhaaf de finish door het toevoegen van een nieuwe laag een keer per jaar .

Hoe te verwijderen van een Mold Geur Van Meubelen

Meubelen met een beschimmeld, muffe geur kan uw hele huis ruikt onaangenaam maken . Als je met antieke meubels , of je spullen werden opgeslagen in een stinkende kelder voor een tijdje , kan de geur hangen , zelfs als ze niet in die omgeving meer. Zorg ervoor dat er geen werkelijke schimmel op uw meubels die weg te nemen een deel van de geur , maar niet alles. Het verwijderen van de muffe geur zal

Meer dan ooit