Huis Tuin

Huis Tuin

Ioniserende Straling & amp ; Branddetectie

Ioniserende straling is zeer effectief gebruikt in brand - detectie-apparaten . Hoewel er een groot deel van de angst in de samenleving met betrekking tot ioniserende straling , straling van rook- en brandmelders is niet gevaarlijk , en de voordelen van het gebruik van dergelijke apparaten ruimschoots opwegen tegen de risico's.
Wat is ioniserende straling ?

ioniserende straling is straling die elektronen verwijdert van atomen en moleculen , waardoor positieve ionen . Ioniserende straling kan deeltjes , zoals protonen , neutronen of atoomkernen , of kan elektromagnetische golven zijn . In het geval van elektromagnetische golven , is de actievere golven die ioniserende . Dit omvat een aantal ultraviolet ( UV) licht , evenals alle x - stralen en gammastralen .
Functie
Alpha deeltjes zijn heliumkernen zonder elektronen .

Melders bevatten een radioactieve isotoop genaamd americium - 241 . Een radioactieve ( of onstabiele ) isotoop is een element dat energie vrijkomt als ioniserende straling . Bij americium - 241 , wordt straling uitgebracht int hij vorm van alfadeeltjes ( heliumkernen zonder elektronen) en gammastralen . De straling produceert een elektrische stroom . Kleine hoeveelheden rook , zelfs als onzichtbaar , verstoren de productie van de huidige , het alarm af . Zo detectoren met dit systeem snel reageren , zelfs om branden te produceren die niet veel rook .
Risk

Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency , het americium stralingsbron in een typisch branddetector een totale energie van niet meer dan een miljoenste van een curie , een kleine hoeveelheid , die geenszins gevaarlijk. Sinds americium -241 heeft een lange halfwaardetijd ( 432 jaar ) , is dit kleine hoeveelheid energie heel langzaam vrij .

Mijn Rookmelder gestopt met werken

Rookmelders zijn essentiële veiligheidseisen gebouw apparaten , dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze werken . Het oplossen van problemen en het onderhouden van uw rookmelders zullen de prestaties te verbeteren en kan levens redden als dat nodig is . Batterij Rookmelders gebruiken voornamelijk 9 - volt, AA of AAA batterijen . Als de rookmelder niet werkt , zijn de batterijen waarschij

Meer dan ooit