Huis Tuin

Huis Tuin

Geschiedenis van de Optische Rookmelder

Rookmelders zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de preventie van brand uitbreken in industriële gebouwen zoals fabrieken en pakhuizen en openbare gebouwen waar grote aantallen mensen kwetsbaar , zoals theaters zou zijn . Rookmelders voor bescherming van de woning beschikbaar kwam voor het publiek tijdens de jaren 1960 . Het gebruik van foto-elektrische sensoren om de aanwezigheid van rook detecteren maakte deel uit van het oorspronkelijke ontwerp van industriële rookmelders . Uitvinding

De eerste gepatenteerde elektrische brandalarm en detector werd in 1890 uitgevonden door Francis Robbins Upton , een medewerker van Thomas Edison . De eerste elektronische sensor om rook te detecteren was eigenlijk door een fout ontdekt . In de jaren 1930 , een Zwitserse natuurkundige Walter Jaeger probeerde om een ​​sensor voor de detectie van giftige gassen ontwikkelen. Na een mislukte test , Jaeger stak een sigaret en de rook struikelde de elektronische sensor , die leidt tot de uitvinding van de eerste elektronische apparaat voor rookdetectie .
Ontwikkeling

originele massaproductie ionisatie rookmelders gebruikt om de aanwezigheid te detecteren van deeltjes in de lucht , zoals de producten die door rook. Dit type rookmelder een ionisatiekamer die twee elektroden die alfastraling gemeten als lucht door de kamer bevindt . Deze detectoren bevatten radioactief element americium - 241 op een laag niveau dat een stroom alfadeeltjes tussen de elektroden te creëren . Rook die door de lucht gaat zal deze stroom te onderbreken , het alarm af .
Foto-elektrische cellen en rookdetectie

Optische apparaten voor rookdetectie werden uitgevonden in 1965 door Duane Pearsall en Stanley Peterson in Lakewood , Colorado . Peterson ontwikkeld rookmelders voor massaproductie in 1975 voor Pearsall 's Statitrol Corporation. Foto-elektrische cellen werden later toegevoegd als een alternatief voor het gebruik van ionisatie als middel rookdetectie . De eerste rookmelders voor thuisgebruik bevatten grote batterijen die onpraktisch zijn om regelmatig te vervangen waren , wat leidt tot het gebruik van kleinere AA-batterijen .
Hoe Optische Rookmelders werken

Volgens de US Environmental Protection Agency , optische rookmelders werken volgens het principe van de lichtstraal onderbreking. Deze types van rookmelders bestaan ​​uit een lichtbron , meestal wit licht of vaker een low-power laser , en een foto-elektrische cel . De lichtbundel wordt over de detector gestuurd , met de cel meestal ingesteld op een hoek van 90 graden naar de lichtbundel . Toen rook deeltjes steken de lichtbundel , wordt de straal afgebogen van zijn normale pad en is gericht op de foto-elektrische cel. Deze afbuiging naar de cel zet dan het alarm uit .
Later Developments

Zorgen over het gebruik van radioactieve elementen in rookmelders , vooral voor thuisgebruik , heeft geleid tot de ontwikkeling van meer betaalbare optische rookmelders . Hoewel de niveaus van americium - 241 aanwezig is in de meeste huis rookmelders zijn als veilig worden beschouwd , heeft de mogelijkheid van een langdurige blootstelling aan biologische gevaren , zoals low-level radioactieve elementen meer recentelijk veroorzaakte bezorgdheid in verband met gezondheidsproblemen . Dit heeft geleid tot de toegenomen belangstelling voor de ontwikkeling van minder - dure optische rookmelders die geen straling bevatten .

Ontwikkeling van de rookmelder

De vooruitgang in brandalarm technologie hebben duizenden levens per dag gered . Echter, rookmelders en brandalarmen vaak als vanzelfsprekend beschouwd . Vandaag bijna elk bedrijf en huis maakt gebruik van de apparaten , maar het artikel is niet op de markt gebracht voor het grote publiek tot in de late jaren 1960 . Door innovatie en ontwikkeling , wat eens een luxe is uitgegroeid tot een essentie

Meer dan ooit