Huis Tuin

Huis Tuin

Optische Vs . Ionisatie rookmelders

Rookmelders , een van de belangrijkste uitvindingen om de brandveiligheid te bevorderen in de laatste 100 jaar , zijn er in verschillende vormen en maten . De twee belangrijkste soorten detectoren staan ​​bekend als optische en ionisatie detectoren . Geschiedenis

Rookmelders werden voor het eerst uitgevonden , per ongeluk , in 1930 door een Zwitserse natuurkundige probeert een apparaat om gifgas te sporen maken . Zijn experiment is mislukt , maar toen hij stak zijn sigaret na de mislukking en het alarm klonk , was de rookmelder geboren .
Ionisatie alarmen

ionisatie alarmen bevatten een kleine hoeveelheid straling die lucht ioniseert in de detector . Toen de rook vult de kamer , dit verstoort de ionisatie . Deze alarmen zijn het best gebruikt bij het opsporen van flitser wordt gebruikt.
Gebruik van straling

Terwijl er straling in ionisatie detectoren , het stralingsniveau is zo klein dat het heeft vrijwel geen effect op mensen , zelfs als de radioactieve unit op de detector of andere manier wordt verdreven en opgeslokt door een klein kind .
Optische alarmen

Optische alarmen werken door middel van een licht geprojecteerd in het alarm kamer . Toen rook, zoals dat van een smeulende brand , komt de kamer , het verstoort de lichtstroom , waardoor een alarm.
The Better Detector

Beide detectoren werken goed bij het opsporen van bosbranden . Ionisatie alarmen komen vaker voor , maar de optische detectoren zijn minder gevoelig voor valse alarmen .

Plaatsing van rookmelders

Rookmelders zijn bewezen redders , met studies waaruit blijkt dat de kans op sterven in een brand is gehalveerd wanneer rookmelders goed zijn geïnstalleerd en werken in een huis. Volgens enquêtes , ongeveer 96 procent van de Amerikaanse huizen hebben rookmelders , maar slechts ongeveer 75 procent van de woningen hebben ten minste een werkende rookmelder . Veiligheid ambtenaren aanraden om de batte

Meer dan ooit