Huis Tuin

Huis Tuin

Waarom rookmelders Radioactief

? Rookmelders in de Verenigde Staten zijn radioactief door de aanwezigheid van een element noodzakelijk voor hun functie . Zonder radioactief element , is er geen manier voor de gemiddelde rookmelder werken .
Rook
Kenmerken

Volgens het Environmental Protection Agency , 80 procent van alle huishoudens rookmelders in de Verenigde Staten bevat een radioactief element , americium -241 , met een halve levensduur van 432 jaar .
Functie

americium- 241 slaat een elektron uit moleculen in de stikstof en zuurstof in de lucht . In normale omstandigheden , dit zorgt voor een positieve ion dat wordt aangetrokken tot een negatief geladen metalen plaat in het apparaat .
Effecten

Wanneer rook wordt geabsorbeerd binnen de rookmelder de positief geladen ionen worden geabsorbeerd voordat de negatief geladen plaat . Dit zet het apparaat uit , waarschuwing van een brand .
Belang

Zonder het radioactieve element binnen de rookmelder , zou het apparaat moeten een elektronische methode voor het opsporen gebruik roken. Deze elektronische versies van rookmelders zijn veel duurder dan de standaard huishouden model .
Overwegingen

Ondanks de radioactieve eigenschappen binnen rookmelders , americium - 241 releases alleen alfa straling . Alfastraling kan worden geblokkeerd door millimeter kunststof behuizing , het verstrekken van voldoende afscherming voor de mens .

Locaties voor rookmelders installeren

Rookmelders kunnen een brand in huis houden van het draaien dodelijk door een inbraakalarm aan je familie. Ze correct installeren , en op de juiste plaatsen , maakt ze effectiever . De beste optie is met elkaar verbonden , hard - wired rookmelders zodat als er brand of rook in een kamer, ze gaan allemaal uit - waardoor u de beste kans op het krijgen uit het huis veilig . Maar elke vorm van rookmel

Meer dan ooit