Huis Tuin

Huis Tuin

Waarom is mijn rookmelder piept

? Rookmelders redden levens door de waarschuwing van de bewoners van de aanwezigheid van een brand , maar ze zijn niet onfeilbaar . Elk van twaalf problemen kunnen veroorzaken rookmelder een vals alarm , van de hand om de obscure . Rook aanwezig

Natuurlijk, als er rook in het huis, zelfs als het niet wordt veroorzaakt door een brand , zal dit ertoe leiden dat de rookmelder te piepen . De meest voor de hand liggende bron van rook voor een vals alarm is de keuken, maar een open haard kan ook uit rookmelders , vooral als het rookkanaal wordt gesloten voordat de as klaar smeulen . Sommige rookmelders zijn voorzien van een pauzeknop dat het alarm (alleen voor 15 minuten of zo ) zal onderdrukken , dus je kunt het alarm voor een korte tijd te zetten als je iets dat je weet kan het af te doen.


Batterij moet worden vervangen

de meest voorkomende reden voor een piepend rookalarm is dat de batterij moet worden vervangen . Als de batterijen in de rookmelder groeien zwakker , de melder detecteert dit en waarschuwt de huiseigenaar door piepen eenmaal per 15 of 20 minuten . Om het probleem op te lossen , gewoon de batterij vervangen. Sommige nieuwere rookmelders zijn voorzien van batterijen die duren tot 10 jaar , dus misschien wil je investeren in een nieuwe detector als de jouwe lijken sneller dan je zou willen lopen door batterijen .
detector is Dirty

Vuil, stof , haren van huisdieren en andere deeltjes kunnen krijgen in de detector en veroorzaken om te geloven dat het huis is gevuld met rook . Raadpleeg uw handleiding over hoe u uw rookmelder te reinigen. Voor de meeste , gewoon het runnen van een stofzuiger over het alarm een paar keer is genoeg om de klus te klaren.
Andere oorzaken

Er zijn nog een paar obscure problemen die kunnen veroorzaken een rookmelder een vals alarm . Verse verf dampen kunnen worden aangezien voor rook door de detector , zoals stoom van een warme douche . Als uw rookmelder heeft een warmte- sensor ingebouwd, en vervolgens nabijgelegen gloeilampen verlichtingsarmaturen kan een vals alarm en genereren .

Wanneer moet een rookmelder worden vervangen

? Rookmelders zijn apparaten die zijn ontworpen om levens te redden in geval van een brand . Voor detectors goed te laten werken , moeten de batterijen van het apparaat worden veranderd op een regelmatige basis. Het is een goed idee om te kiezen een bepaalde dag in het jaar ( bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum datum ) om de batterijen te vervangen . Melders moeten ook vervangen worden van tij

Meer dan ooit