Huis Tuin

Huis Tuin

Wat is een ionisatie rookmelder

? Een ionisatie rookmelder is een brandveiligheid apparaat ontworpen om een alarm in geval van rook en vuur in een gebouw klinken , en wordt vaak gebruikt in de residentiële en commerciële instellingen . Echter , de aanwezigheid van radioactieve elementen binnen de inrichting , die nodig zijn om de fijne deeltjes in rook nauwkeurig te detecteren , hebben hun bezorgdheid geuit over de veiligheid van ionisatie rookmelders . Functie

ionisatie rookmelders bevatten een kleine hoeveelheid radioactief materiaal, meestal americium 241 , die constant alfadeeltjes afgeeft , die de lucht ioniseren binnen een meetkamer in de eenheid. Dit geïoniseerde lucht geleidend en kan een elektrische stroom vloeit tussen twee elektroden . Bij iets anders dan lucht in de kamer , zoals rook , de geleidbaarheid van de geïoniseerde lucht afneemt . Elektronica in het apparaat detecteren deze verandering . Als de geleidbaarheid daalt onder een bepaald niveau , de eenheid klinkt een alarm.
Vorm

ionisatie rookmelders zijn vergelijkbaar in vorm met andere soorten rookmelders . De elektronica en sensing mechanisme van het apparaat meestal is gehuisvest in een cirkelvormige plastic container , met montagegaten of beugels op de rug en ventilatieopeningen aan de voorzijde . Sommige eenheden werken op batterijen , terwijl anderen zijn hard-wired aan de elektrische installatie in een gebouw . Omdat ionisatie rookmelders bevatten radioactief materiaal , worden ze bestempeld als zodanig , met termen zoals " Mercurie , " " americium 241 , " " ionisatie " of " radioactief materiaal. " Zij kunnen ook de drieledige internationaal embleem voor radioactiviteit dragen.
Bezorgdheid over veiligheid

Terwijl het risico van blootstelling aan radioactiviteit uit een ionisatie rookmelder is klein , de aanwezigheid van deze stoffen heeft vele landen in Europa heeft geleid tot het gebruik van deze apparaten te verbieden , en sommige staten zijn ofwel te bevelen of het aannemen van wetgeving ter vergemakkelijking afschaffing daarvan . De gevoeligheid van optische rookmelders is verbeterd tot het punt dat ze concurrerend met ionisatie detectoren.
Verwijdering

Als u van plan om uw ionisatie rookmelder te vervangen door een foto-elektrische model , verwijder de detector ongeschonden uit de wand of het plafond . Probeer niet om het te openen of te saboteren deze op enigerlei wijze . De meeste fabrikanten zullen de terugkeer van hun ionisatie rookmelders accepteren . Afwisselend , contact op met uw lokale brandweer of de Environmental Protection Agency voor de plaatsen in uw omgeving waar je goed kan beschikken over de detector .

Smoke Alarm Vs. Rookmelder

Brandveiligheid en preventie dicteert het gebruik van alarmen waarschuwing aan bewoners van een woning van een mogelijke brand te waarschuwen . Rookmelders en detectoren worden gebruikt voor dit doel , maar ze anders functioneren. Misvattingen De voorwaarden rook alarm en rookmelder soms door elkaar gebruikt om te verwijzen naar alarmen roken. Hoewel rookmelders bevatten een rookdetectie apparaa

Meer dan ooit