Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe werkt een testknop op een rookmelder werk

Er zijn twee belangrijke types van woningen rookmelders op de markt - optische en ionisatie? . Hoewel deze twee soorten detectoren verschillende werkwijzen voor het detecteren van rook en worden vaak gebruikt om verschillende soorten branden detecteren , de aanpak van deze detectoren testen vergelijkbaar blijft . Optische detectoren

Optische rookmelders bestaan ​​uit een LED en een optische sensor . De LED genereert een lichtstraal die door de sensor wordt ontvangen. In aanwezigheid van rook , is deze bundel de LED verstoord , en de sensor detecteert ofwel een afgebroken balk of balk helemaal geen , waardoor alarm triggering . Detectoren kan worden geconfigureerd voor verschillende niveaus van gevoeligheid met behulp van deze aanpak , het tolereren van lichte druppels in de intensiteit van de LED-straal , zonder dat er een alarm. Deze detectoren werken het beste op vlammende branden, die niet kan genereren veel rook in vergelijking met andere soorten .
Ionisatie detectoren

Ionisatie melders maken gebruik van een zeer kleine hoeveelheid radioactieve stoffen die tussen twee elektroden een circuit te voltooien . Rook zal veroorzaken deze deeltjes te verspreiden , uiteindelijk breken van het circuit en dat het alarm afgaat . Deze methode van detectie werkt het beste op smeulende branden, die veel rook genereren .
Het Doel van Testing

Een effectieve meldertest is er een die het meest nauw simuleert een echte rook evenement, maar die ook meerdere keren kan worden gereproduceerd op een snelle manier . Om dit te bereiken , wordt algemeen aangenomen dat de fysische eigenschappen en de locatie van de detector zou kunnen rook te bereiken in een brand . Van daaruit kan een test worden uitgevoerd door simpelweg het circuit te onderbreken . In een optische detector , wordt dit gedaan door het afsluiten van stroom naar de LED wanneer de testknop wordt ingedrukt. In een ionisatie -detector , zijn de elektroden ofwel uitgeschakeld of overschreven te veroorzaken het circuit breken . In beide gevallen zal deze onderbreking van het circuit het alarm te activeren .
Testen Details

De testknop van een rookmelder maakt gebruik van een getimede relais . Hierdoor kan de tester om gewoon op de knop een keer en weg te stappen , terwijl de getimede relais blijft de werking van het indrukken van de knop voor een geconfigureerde lengte van de tijd (15 tot 20 seconden ) te simuleren. Hierdoor kan de test is voltooid , zonder de tester te hoeven staan ​​naast een luid alarm .

Waar Brandalarm installeren in de Home

Goedkoop en eenvoudig te installeren, brandmelders zijn een must -have voor residentiële woningen , appartementen en flats . Voor een optimale bescherming , volgens Consumer Reports , moet u een rookmelder die kan detecteren vlammende en smeulende branden kopen. Vuistregels Brandmelding moet worden op elke verdieping van het huis , met inbegrip van zolders en kelders , evenals elke slaapkamer ge

Meer dan ooit