Huis Tuin

Huis Tuin

Wat is de K-factor in een Sprinkler

? Architecten en ingenieurs rekening houden met de K-factor van een sprinkler hoofd bij het ontwerpen van een sprinklerinstallatie . Het systeem gebruikt veel variabelen om de hoeveelheid water die door de sproeikop stroomt bepalen . Door gebruik te maken van de K-factor , kan de bouwers bevestigen dat er voldoende water uit de sprinkler zal stromen om eventuele brand te blussen . Vertegenwoordiging

De K - factor is het aantal liters water dat door de sproeier voor elke bar waterdruk stroomt . Een bar is de standaard luchtdruk op zeeniveau . Het wordt gemeten met gespecialiseerde apparatuur . Dit is een belangrijke statistiek bij de berekening van de capaciteit van een sprinklerinstallatie . De K-factor wordt vaak vermeld in de informatie van een fabrikant voorzien van sprinklerkoppen .
Variabelen

Architecten en ingenieurs nodig om de hoeveelheid water die door de sprinkler beweegt weten hoofd bij een bepaalde waterdruk . Dat is omdat als de waterstroming in het water lijn van een gebouw onvoldoende is om een brand te bestrijden , is het gebouw in gevaar . Building design experts berekenen vaak waterstroom op basis van de K-factor en waterdruk tijdens de bouw ontwerpfase .
Belang

Terwijl waterdruk varieert gedurende de dag , de K-factor , gedefinieerd als een hoeveelheid stroom bij een gegeven druk , consistent blijft . Bijvoorbeeld , wanneer de druk varieert 0,5-1,0 bar gedurende een dag , kan de technicus plot hoeveel water door de sprinkler vloei bij elke waterdruk . Als de stroming van het water op de minimale druk is niet voldoende om een ​​brand te bestrijden , kan een hogere K-factor sprinkler nodig zijn .
Gesuggereerde K-factoren

A sprinkler met een K - factor van ongeveer 57 volstaat voor gebieden met minimale gevaren, zoals betonnen gebouwen . Dit vergroot tot ongeveer 115 voor gebieden met meer serieuze brandgevaar , zoals gebouwen die brandbare of explosieve inhoud te huisvesten. De meeste systemen vereisen ten minste 0,5 bar voor gebruik.

Hoe te Sloten Toevoegen aan Ikea Drawers

Ikea heeft een eigen lijn lade veiligheidssloten onder de PATRULL reeks van producten . Deze sloten vangen op de lade en moet handmatig worden verplaatst , het verminderen van het risico dat kinderen toegang krijgen tot onveilige items in de lade . De Ikea PATRULL sloten kunnen worden gebruikt op elke Ikea laden vanwege de zijkant in plaats van top -installatie . Vanaf het moment van publicatie ,

Meer dan ooit