Huis Tuin

Huis Tuin

Aardbeving Load Normen voor Boekenkasten

Wanneer er een aardbeving , seismisch lading is de hoeveelheid kracht die op gebouwen. Het is wat maakt ze schudden. Achteraf gebouwen en de voorwerpen in hen, om seismische belasting hanteren tijdens een aardbeving zal alles te helpen en iedereen zonder kleerscheuren afkomen . Boekenkasten zijn niet-structurele onderdelen , volgens de Federal Emergency Management Agency , en het is aan huiseigenaren om de boekenkasten te bereiden op een ramp. Het belang is niet over hoeveel boeken zijn op de planken , maar op het maken van de boekenkasten stevig om te voorkomen dat ze tijdens een aardbeving . Building Codes

De International Code Council creëerde een lijst van de veiligheid voor gebouwen . Deze codes zijn recht in vele landen waar aardbevingen zijn frequent. Architecten moeten deze codes volgen en bouwplannen door een bouwkundig ingenieur goedgekeurd . Bij het installeren van rekken voor gebouwen , moet de installateur een specifieke licentie . Huiseigenaren , anderzijds , de codes thuis boekenkasten installeren en verankeren ze aan de vloer , wand of plafond. Terwijl de codes zijn voor boekenkasten 5 meter hoog of hoger , verankeren grote en kleine boekenkast als wonen in gebieden met een hoge seismische activiteit . De eisen voor het verankeren boekenkasten afhankelijk van de locatie volgens de National Hazard Seismic Kaart gemaakt door de United States Geological Survey .
Zone 4

Zone 4 op de kaart seismische zone heeft het hoogste risico op zware aardbeving schade , zoals locaties in deze zone rust op breuklijnen . De kracht van een aardbeving wordt gemeten door het percentage van de zwaartekracht en geschreven als percentage g . Bij een hoger gewicht is hoog , dat betekent de aardbeving is sterk . Locaties in zone 4 hebben aardbevingen met een kracht van 48 procent zwaartekracht en hoger. Gebieden in zone 4 zijn de West Coast , de zuidelijke kust van Alaska , het westen van Nevada , de oostkust van Zuid-Carolina , evenals de hoeken van Illinois , Kentucky , Tennessee , Arkansas en Missouri . Boekenkasten en kasten in gebouwen gelegen in deze zone vereisen verankering aan de muren en de vloer , met een anker voor alle andere afdelingen van de boekenkast . Elke rekken groter dan 5 meter nodig beugels gelast aan de plank .
Zone 3

gebieden in zone 3 hebben een hoog risico op grote schade veroorzaakt door een aardbeving , als ze rusten in de buurt van belangrijke breuklijnen en zijn meestal de gebieden rond zone 4 . de gebieden hebben een zwaartekracht percentage tussen 32 en 48 g . Locaties zijn Noord-en Midden -Californië , centrale Nevada , noordelijk Washington , West-Montana , centrale Idaho , het noorden van Utah , centraal Alaska en delen van Hawaii . In deze zone , boekenkasten vereisen een anker voor elke derde sectie .
Zone 2B

Terwijl gebieden in zone 2B zijn niet zoveel kans op aardbevingen die grote schade veroorzaken , de aardbevingen doen bereiken zwaartekracht percentages tot 32 procent g . Locaties zijn centraal Washington , Utah , California , Nevada , Idaho , Oregon , evenals delen van Montana , noordwestelijk Arizona , het noorden van New York , South Carolina , Alaska en de lagere Midwest. Plaats een anker voor elke vierde deel van de boekenkast .
Anker Installatie

Boekenkasten moeten verankeren aan de muur als aan het plafond of de vloer . Als de muur van hout , zoekt studs op de muur met behulp van een stud finder en verankeren de boekenkasten op de bouten . Bevestig zwaaien beugels of stalen hoekprofielen middels lag bouten die 1/4 tot 3/8 inch in diameter en lang genoeg zijn om ten minste 2 cm bereiken in de muur . Metalen studs vereisen plaatwerk schroeven . Wanden van gipsplaten of beton nodig ankerbouten in de muur geïnstalleerd voordat de schroeven of vertraging bouten voor extra hold . Voor vloeren of plafonds , zoek de balken of balken in de vloer of het plafond en bevestig de beugel met behulp van vertraging bouten of schroeven . Als de boekenkasten bevinden zich in het midden van de kamer , het verankeren aan de vloer is noodzakelijk .

Getting Ice Off Trappen

Icy trappen dragen een bijzonder gevaar sinds de val u verder kunnen met diverse pijnlijke landingen op de weg naar beneden . Het verwijderen van ijs in zon gevaarlijke plek is essentieel voor uw veiligheid , maar ook de veiligheid van uw dierbaren . Het verwijderen van ijs kan lichamelijk zwaar zijn, afhankelijk van de methode die u kiest , maar het extra werk is de moeite waard om een ernstig le

Meer dan ooit