Huis Tuin

Huis Tuin

Over Building Exit Signs

Exit tekenen zijn apparaten geplaatst in commerciële gebouwen om de inzittenden te begeleiden in geval van een noodsituatie . Ze zijn ontworpen om te helpen de inzittenden snel uitgangen van het gebouw te lokaliseren en om efficiënt te evacueren . Het ontwerp en de plaatsing van het gebouw afrit borden in de Verenigde Staten wordt geregeld door de Life Safety Code Standaard 101 , die wordt geproduceerd door de National Fire Protection Association ( NFPA ) . Hoewel deze standaard zelf is geen wet , het is door de meeste steden en staten goedgekeurd en opgenomen in de plaatselijke bouwverordeningen . Belettering en display

In de meeste van de wereld , afrit borden geven picturale symbolen. Het is alleen in de Verenigde Staten en een handvol andere landen die deze borden zijn gemarkeerd met het woord "Exit ". Evenzo meeste landen gebruiken groene letters of beelden op uitgangstekens , gebaseerd op het inzicht dat groene is verbonden met " go ". In de Verenigde Staten , afrit teken kleuren variëren, afhankelijk van eisen van de code in de afzonderlijke staten . De meeste staten vereisen rode letters , geloven is het makkelijker om te zien in een noodsituatie , terwijl sommige staten gebruiken groene belettering zich aan te sluiten met de internationale normen . Alle afrit borden in de Verenigde Staten moeten continu worden van binnenuit verlicht , met letters van ten minste 6 cm lang volgens NFPA 101 .
Plaatsing van Deuren

Volgens NFPA 101 , moeten afrit borden worden geplaatst op alle gebouw uitgangen , met inbegrip van trappen , buitendeuren of doorgangen . Ze zijn niet verplicht bij hoofdingang deuren die zijn gemaakt van glas , want deze zijn gemakkelijk herkenbaar zijn als uitgangen . Wanneer nonexit deuren zijn dicht genoeg om deuren af te sluiten om verwarring te veroorzaken , moet de nonexits als zodanig worden geïdentificeerd . NFPA bepaalt dat " No Exit " borden op deze deuren worden geplaatst met het woord " Nee" verschijnt twee keer zo groot is als het woord " Exit" om verwarring te voorkomen . Deze deuren moeten ook met hun ware functie ( bijv. opslag , toilet , kopie ruimte ) .
Plaatsing in Hallways

De bedoeling van NFPA 101 worden geëtiketteerd is dat de bewoners van het gebouw moet in staat zijn om een ​​exit teken zien vanaf elke plek in het gebouw . Borden in de gangen moet zichtbaar zijn van niet meer dan 100 meter afstand en worden in het algemeen ongeveer 200 meter uit elkaar zodat iemand die zich in het midden van de twee tekens ten minste een van hen op minder dan 100 meter kan zien . Tekens geplaatst in gangen moeten ook gerichte gebieden om de locatie van uitgangen geven . Daarnaast moet tekenen binnen kamers of andere gebieden worden geplaatst , zodat de inzittenden in staat zijn om een vluchtweg vanaf elke locatie te vinden . Vaak wordt de definitieve plaatsing van de afrit borden overgelaten aan de lokale brandweer of bouwinspecteur .
Operatie

Historisch afrit borden werden op zichzelf staande apparaten die waren verlicht met een enkele gloeilamp . Deze vroege apparaten waren gevoelig voor stroomuitval, echter, en fabrikanten begonnen om back-up stroomvoorziening in de vorm van accu's toe te voegen . In het geval van een stroomstoring , zal de accu het teken houden normaal verlichte te helpen verbeteren evacuatie procedures. Vanwege de inefficiëntie en de korte levensduur van gloeilampen , worden afrit borden vaak uitgerust met fluorescerende of LED-lampen in plaats daarvan .
Tritium Exit Signs

Tritium afrit borden zijn self - lichtgevende modellen die niet afhankelijk zijn van elektrische of batterij . Ze worden gebruikt in situaties waar de macht aansluitingen niet beschikbaar of onpraktisch zijn . Deze borden bevatten een - fosfor beklede glazen buis gevuld met radioactief tritium gas. Wanneer tritium reageert met fosfor , zendt een groene gloed helder genoeg om de afrit teken licht van binnenuit. Deze borden kunnen duren tot 20 jaar met weinig of geen onderhoud.

Over Hillside Storm Shelters

Hillside onderdak inserts hebben een lange weg afgelegd sinds de dagen van de ondergrondse schuilplaatsen . Typisch, helling schuilplaatsen zijn rolstoel en handicap toegankelijk , waardoor het gemakkelijk is voor alle gezinsleden om de veiligheid binnen zoeken. Het is een welkome verbetering van de steile trappen van de ondergrondse kelders van weleer . Geschiedenis Voordat elektriciteit bracht

Meer dan ooit