Huis Tuin

Huis Tuin

De verschillen tussen een pneumatische Random Orbital Sander en een Orbital Sander

Als u niet al een excentrische schuurmachine in uw houtbewerking arsenaal , de kans groot dat de tool is hoog op uw must-have lijst . Er zijn veel verschillende modellen en mogelijkheden te bestuderen alvorens een aankoop . Een van de eerste keuzes die je gezicht is of om te gaan met een pneumatisch of elektrisch gereedschap . De beslissing zal vooral afhangen van hoe vaak je van plan bent om de schuurmachine te gebruiken en hoe goed uitgeruste uw winkel is nu .
De Basics

Een excentrische schuurmachine afwijkt van een standaard vlakschuurmachine in de manier waarop de schuurzool moves . De motoren van zowel schuurmachines veroorzaken pads draaien ( orbit ) in een excentrische patroon rond de centrale as van de motoras . Excentrische schuurmachines toevoegen spin om deze excentrieke rotatie. Hierdoor ontstaat een meer willekeurige kras patroon als je het gereedschap bewegen over het werkoppervlak , voor een soepeler , meer grondig geschuurd . De gecombineerde draaiende en roterende werking maakt een excentrische schuurmachine een agressieve schuren hulpmiddel dat vaak gebruikt kan worden met een fijnere korrel dan je normaal zou gebruiken voor een bepaalde job .
Electric Sander

Dit soort excentrische schuurmachine is beschikbaar in overvloed op de lokale hardware en home -winkels . Ze zijn allemaal voorzien van robuuste elektrische motoren , en sommige zijn beschikbaar met verschillende snelheden om de schuurmachine aan te passen aan de baan bij de hand . De zware motoren zijn een plus op horizontale oppervlakken , in mindere mate op verticale lijnen bij het vasthouden van hen kan een heel karwei worden. Bijna alle elektrische excentrisch roterende schuurmachines komen met een soort van stof borghouder , van aangesloten stofzakken aan voorzieningen voor het bevestigen van hen naar een Shop - Vac .
Pneumatische Sander

pneumatische willekeurige vlakschuurmachines zijn zeer vaak in botsing herstel centra en een aantal commerciële productie houtbewerking winkels . Omdat ze worden aangedreven door de lucht , en dus geen zware elektrische motoren , ze zijn gemakkelijker te gebruiken en veroorzaken minder arm vermoeidheid op grote banen . Omdat ze vertrouwen op de luchtstroom naar ze te rijden , hun snelheid is gemakkelijk te verstellen. Zij minder bewegende delen en zijn meestal goedkoper aanvankelijk .

Aan de andere kant , ze vereisen een veel perslucht om te werken , wat betekent dat je een vrij grote , dure compressor nodig hebt om één run . Als dat de lucht niet goed gefilterd en de schuurmachine wordt slecht onderhouden , kunnen dergelijke instrumenten ook spugen kleine druppeltjes olie op het werkvlak . Dat is geen big deal op een auto lichaam, maar een zeer grote deal op een dure meubel .

Hoewel de modellen met stofzakken zijn verkrijgbaar , de meeste maken gebruik van een soort van centraal stofzuigsysteem voor stofverwijdering , een andere slang te voegen te kampen met , naast de ene leveren alles wat perslucht.

Overwegingen

Als u al een high-volume compressor en een centraal stofzuigsysteem hebben , een pneumatische excentrische schuurmachine is het overwegen waard . Dit geldt vooral als je zand op een dagelijkse basis , die kunnen slijten elektrische modellen en brengen regelmatig de kosten van vervanging in de vergelijking. Om de olie te spugen probleem op te lossen , voorkomen het oliën van de functie in het geheel , maar dat betekent vaak de wederopbouw van de schuurmachine .

Voor de gemiddelde houtbewerker , een moderne elektrische excentrische schuurmachine zal omgaan met de meest waarschijnlijke banen . Ze zijn snel , efficiënt en full-featured , en hun populariteit heeft de kosten van zelfs de meest hoogwaardige modellen gedreven tot op een redelijk niveau .

Hoe maak je een driezijdige Hollow Gecanneleerd Column Build

Columns komen in twee basismodellen . Structurele kolommen zijn meestal solide en ondersteunen overhead gewicht , terwijl de decoratieve kolommen worden gebruikt om structurele kolommen vertegenwoordigen als een design element of te verdoezelen lelijke voorwerpen , zoals buizen of metalen steunpilaren . Een drie - zijdige holle kolom , vaak bekend als kolom wrap , wordt een decoratief kolom. Als j

Meer dan ooit