Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> Houtbewerking >> Content

Tips voor een Bench Planer & Jointer

Lamellenfrezen en schaafmachines zijn machines ontworpen om ruw hout te zetten in glad , gelijkmatig gedimensioneerd hout. Ze doen het werk dat vroeger gedaan door grote hand vliegtuigen , maar ze gebruiken roterende scheerkoppen met messen in hen eerder dan scheren ijzers . Zowel voegspijkers en schaafmachines moeten scherp en goed onderhouden om hun werk goed te doen te zijn . Jointer

Een frees vlakt de bodem van een stuk hout wanneer het hout wordt geleid over een draaiende mes die is ingesteld in een platte stalen of ijzeren bed . De uit - voer tafel ligt ter hoogte van de bovenkant van de draaiende mes , en de tafel in het voer ligt een kleine afstand lager , bepalen hoeveel van het hout wordt afgeschoven . De niveaus van de in - voer en out - voedertabellen op een frees moet precies evenwijdig te zijn om te voorkomen dat het hout op en neer bewegen als het gaat over de aansluiter . Het hek op de frees moet loodrecht op de tafels te zijn om nauwkeurige hoeken van 90 graden in te schakelen wanneer de zijkanten van platen worden gevoegd .
Schaafmachine

Na het passeren van een bord over een frees , heeft u nog een bord dat een vlakke bodem , maar niet per se een vlakke bovenkant heeft . Passeren van deze raad door middel van een bench-top schaafmachine scharen de ruw hout van de bovenkant van het bord , waardoor het met een standaard dikte en een gladde bovenkant . In tegenstelling tot de aansluiter , die wordt gebruikt door het indrukken van de raad over de draaiende mes , een schaafmachine heeft een vermogen voer dat de raad automatisch trekt door , en het draaiende mes wordt boven het bord zetten . Probeer nooit om het vliegtuig uit meer dan 1/16 van een inch in een keer, of je het risico overweldigend de motor van de schaaf -feed.
Slijpen

scherpe messen zijn van cruciaal belang voor een goede frees en schaafmachine gebruik . Enigszins saai messen zal een ruwe , onbevredigend oppervlak achter , en echt saai messen zijn niet veilig om mee te werken , omdat ze verhogen het risico op terugslag . Het is mogelijk om frees en schaafmessen slijpen thuis met de hand, maar het is niet gemakkelijk , en loopt u het risico van het indienen van meer off een mes dan de andere lopen , wat leidt tot ongelijke contact met het hout . Professionele slijpers en veel houtbewerking winkels hebben professionele slijpen tools beschikbaar en kan uw frees en schaafmessen scherpen randen en gestandaardiseerde maten fijn .
Veiligheid

Draag altijd gehoor-en oog bescherming bij het gebruik voegspijkers en schaafmachines . Sluit ze op een blower voor het beste resultaat en om het risico van splinters en spaanders schieten uit voorkomen . NOOIT je handen in de buurt van de frees messen of in de schaafmachine , tenzij de machine is aangesloten op de muur , losgekoppeld van de ventilator en niet in beweging .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/woodworking/1002080832.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.