Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> Houtbewerking >> Content

Hoe te knippen Quarter gezaagd eiken

Kwart zagen is de manier om de beste kwaliteit eiken hout maken . Helaas , deze techniek creëert ook meer afval en kost meer tijd . De meeste eiken hout is vandaag duidelijk gezaagd , wat betekent dat het wordt gesneden in stukken, zoals een brood . Dit levert meer hout uit een enkele log, maar maakt het meer kans op krimp , zwelling en warping.Things je nodig hebt
Macht zag
handzaag
Toon meer instructies
< br > 1

direct Snijd de eik log beneden zijn centrum om twee halve logs . Doe dit met een handzaag als u genieten van handenarbeid. Het kan ook worden gedaan met een zeer krachtige tafel zaag of een kettingzaag , maar de beste tool is een houtzagerij zaag , die groot genoeg is om een eik log gemakkelijk te snijden . Kopen van 2

Snijd elke helft log in helft opnieuw , tot twee kwartaal logs . Je hebt nu vier kwartalen logs , elk in de vorm van een stuk taart .

Knip 3 elk stuk van log in rechte lijnen gescheiden door een centimeter , dat zich uitstrekt van de buitenkant curve van de log waar de schors is aan de binnenkant randen van de insnijdingen u het centrum maakte beneden . Dit zal u met een aantal van een centimeter dikke planken van verschillende breedtes. Dit type hout is " rift gezaagd " genoemd en is vergelijkbaar met echte kwartiers gezaagd hout.
4

Snijd elk stuk hout uit de taart vormig stuk log zodat een lijn van de buitenkant straal tot het middelpunt zal gaan door de breedte van de plank . Dit is de weg naar de ware kwartiers gezaagd hout maken . Het duurt meer hout om minder planken te krijgen , maar elke plank zal hebben de meest stabiele snede mogelijk in verband met de nerf van het hout . Deze methode creëert ook de onderscheidende vlokken in het graan dat kwartaal gezaagd hout zo mooi maken .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/woodworking/1002080462.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.