Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> dak Reparaties >> Content

Moss Controle op daken

Voor sommige mensen , een mos bedekte dak ziet er charmant . Anderen geloven dat mos van het dak zou kunnen beschermen tegen beschadiging door de zon , maar vooralsnog is er geen wetenschappelijk bewijs is dat mos ofwel helpt of schaadt een dak. Dakdekkers , echter , zeggen dat mos uiteindelijk een dak zal beschadigen. Gezien het feit dat het vervangen van een dak is een project dat kost duizenden dollars , moet huiseigenaren zorgvuldig na te denken over het toestaan ​​van mos groeien . Effecten

Als mogen blijven , mos kan , na een tijd , leiden tot een dak te rotten . Op zich is het niet schadelijk dak , maar verzamelt en houdt vuil en vocht , wat leidt rotting en verval . Bovendien kan de tentakel -achtige rhizoïden waarmee mos vast te klampen aan een dak wurmen in kleine scheuren in de dakbedekking ; mos kan zelf ook wikkel rond de rand van een kiezel . Elk van deze scenario's kan uiteindelijk leiden tot een dak te lekken .
Oorzaken

Mos gedijt in schaduwrijke , vochtige omstandigheden . Water of de wind kan het introduceren door vegen sporen of een mos -fragment in een gebied waar mos kunnen leven . Eenmaal gevestigd , zal een patch van mos ook verspreid door ongeslachtelijke voortplanting , met de gevestigde mos verzenden van nieuwe scheuten , waardoor de patch verspreiden . Wanneer boomtakken bereiken op een dak , of wanneer het huis ligt naast een boom die een schaduw werpt over het dak , kan het mos groeien .
Chemische
Cures < br >

U kunt een of beide van twee benaderingen te gebruiken om mos te verwijderen van een dak : chemische en fysische . Alle, maar twee van de chemische methoden omvatten zink in een of andere vorm . U kunt zinksulfaat , zinkchloride en zink - kopersulfaat mix kopen bij een ijzerhandel in spray flessen of als een vloeistof die je giet het in een rugzak sproeier. Elk van deze resultaten opleveren die duren van een tot vijf jaar , volgens een onderzoeksteam aan de Oregon State University . Als alternatief kunt u zink strips nagel aan de nokken op het hoogtepunt van het huis . Elke keer als het regent , zink loogt uit de strips, coaten het dak.

Twee andere chemische oplossingen omvatten een in de handel verkrijgbaar bleekwater speciaal ontwikkeld voor mos verwijderen , die de Oregon onderzoeksteam zegt zal duren ongeveer een jaar, of natuurlijke kaliumzouten van vetzuren , ook beschikbaar als een commercieel product . Echter, natuurlijke kaliumzouten van vetzuren niet lijken te werken maar ook de andere chemische methoden .
Fysieke Cures

een krachtige hogedrukreiniger zal schoon uit mos , maar het kan ook het dak beschadigen als u het niet gebruikt met grote zorg. Als alternatief kunt u het mos af te duwen met een platte randen schop , harde borstel of push giek . Geen van deze methoden voorkomt nieuwe mos groeien , dus moet je regelmatig het mos te verwijderen , om afzettingen te voorkomen .
Preventie

Om mos te voorkomen dat groeien op je dak , knippen terug alle overhangende takken en houden organisch afval opgeruimd . Als een boom in de buurt is zo dichtbij dat het werpt een schaduw over het dak , hem omhakken . Als u liever niet aan een boom te kappen , kunt u mos groei te voorkomen door het wassen van uw dak met een bleekwater oplossing eenmaal per jaar .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/roof-repairs/1002077711.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.