Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> loodgieterswerk >> Content

Boiler circulatiepomp Noise

De circulatiepomp in een ketel voorzien verwarmingssysteem beweegt het water rond in de circuits. De pomp duwt of trekt de vers verwarmd water uit de boiler en stuurt dit naar de tank , voor zover aanwezig , dan rond alle leidingen en verwarming apparaten - meestal radiatoren - en tot slot duwt of trekt het terug door de ketel te opnieuw verhit . Lawaai van de circulatiepomp is zeker een indicatie van een probleem dat moet worden aangepakt . Voorbereidende Problemen

Unrelated problemen kunnen worden verkeerd gediagnosticeerd als problemen met de pomp. Als het enige symptoom is dat de radiatoren niet warm worden , zorgen voor warm water in de boiler en de tank , voor zover aanwezig . Als het water is afgekoeld , kan de thermostaat of verwarmingselementen zijn inactief of de brandstof kan zijn onderbroken . Veel pompen hebben een relais op hen dat wordt geactiveerd door een kleine draad van de thermostaat en het gebruik van een zwaardere , 120 - volt draad als hun voeding; Gebruik een multimeter om te controleren of het relais werkt. Controleer of er elektriciteit aan de circulatiepomp . Alleen als er lawaai afkomstig van de pomp wanneer deze in werking is moet het de eerste component gecontroleerd.
Pompgeluid

circulatiepompen moeten allemaal maar stil in bedrijf zijn . De meest voorkomende oorzaak van een kwetterende geluid is lucht gevangen in het pomphuis ; Volg de instructies van de fabrikant om de pomp te ontluchten. Indien na bloeden , het geluid aanhoudt, het probleem is mechanisch . Een versleten lager is de meest voorkomende oorzaak , maar verbrijzelde waaiers - ook wel aderen - zijn niet onbekend . De pomp moet worden verwijderd voordat verdere diagnose kan plaatsvinden
Pomp Verwijdering

Pompen worden zelden hard-wired . ; eerder , worden ze gevoed door middel van een snoer dat is aangesloten op een stopcontact . De stekker uittrekken om ervoor te zorgen dat de macht niet beschikbaar is op de pomp . Schakel de ketel op "Off " en verplaats de thermostaat op de laagste stand als een waarborg . Tap het watersysteem ; zoek de aftapplug en leeg het water . Plaats een opvangbak of een oude handdoeken onder de pomp , omdat sommige lekkage van het systeem is nog steeds te verwachten. Gebruik een juiste formaat moersleutel indien beschikbaar , of een verstelbare moersleutel als men niet , om de moeren tegen de klok in dat de leidingen te houden aan de pomp draaien. Steun de pomp met uw vrije hand , zodat de kracht niet wordt overgedragen aan de pijpen .
Diagnose

Schud de verwijderde pomp . Als u een rammelend van binnen hoor , dit bevestigt dat ofwel een lager is versleten of de waaier beschadigd . Vervanging is altijd goedkoper dan reparatie. De pompen zijn verkrijgbaar bij handelaren loodgieters ' en van de meeste home improvement magazijnen. Zorg ervoor dat de vervanging heeft precies dezelfde pipe - to- pipe dimensies , en dat de montagebeugel bevestigingen wedstrijd . Als er geen geratel te horen , vraag dan de helpdesk bij leverancier een loodgieter om de fout te diagnosticeren .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/plumbing/1002076707.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.