Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> schilderij >> Content

Will Olie - Based Primer Stop Rust Van Bloeden Through

Niets bederft een goede verf baan als strepen of vlekken van roest doorbloeding . Terwijl een esthetisch prikkelend , roest doorbloeding geeft ook aan voortdurende schade aan metalen onder de verf . Het starten van een paint job dan ijzeren buizen of andere roest -gevoelige oppervlakken met olie gebaseerde primer is een gevestigde strategie . In bepaalde situaties , sommige professionals pleiten voor het gebruik van latex op waterbasis of acryl primer. Wat is cruciaal voor het succes van een priming taak is voorbereiding van het oppervlak . Hoe Rust wordt gevormd

Roest of ijzeroxide , wordt gevormd wanneer ijzer of ijzerhoudende staal wordt blootgesteld aan zuurstof . Zelfs verzinken , die jassen ijzer of staal met zink , voorkomt roest alleen als de coating niet wordt bekrast of afgesleten . Vorming van ijzeroxide wordt versterkt door de aanwezigheid van water, die leidingen meest kwetsbaar zijn voor roesten maakt , hoewel elk metalen blootgesteld aan lucht , zoals garagedeur scharnieren of metalen raam kozijnen , kan ook roesten .
Surface bereiding

Wanneer roest verschijnt op een metalen oppervlak , moet volledig verwijderd worden voor priming en andere schilderij effectief. Schuren met de hand of met behulp van een schuurmachine (samen met veiligheidsbril en handschoenen ) is de beste manier om roest naar beneden te verwijderen tot op het blanke metaal. Grondige verwijdering is van cruciaal belang om de terugkeer van roest te voorkomen . Alle maatregelen die de kans op nieuwe roestvorming zal verminderen , zoals taping pijpverbindingen , moet gebeuren op dit moment. Een fabrikant van roestwerende verven raadt het gebruik van water andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen en zeep of tri - natrium fosfaat , in plaats van , olie, vet , losse verf en andere verontreinigingen te verwijderen in aanvulling op roest . Gebrek aan olie te verwijderen kan leiden tot verf kuiltjes , de zogenaamde fish -eyes , in primer.
Oil Primer

Olie primer staat bekend om grondige dekking en de ondoordringbare harde ondergrond typerend voor alle olieverf . Vooral als het roest - remmers bevat , zal het een stevige barrière tussen metaal en lucht. Echter , olie primer onderworpen aan scheuren . Op een oppervlak zoals een verwarmingsbuis , waar vaak uitzetting en contractie, koolwaterstof primer kleine scheurtjes ontwikkelen. Dit suggereert dat de olie effectiever zal zijn wanneer je nodig hebt om een barrière tussen droge metalen en exterieur vocht , bijvoorbeeld op een mailbox of tuinmeubilair bieden . Olie primer is essentieel bij uw geplande toplaag verf is ook op basis van olie .
Latex Primer

Latex primer is iets meer elastisch en laat waterdamp door te laten. Latex primer , dus , werkt goed op inwendige oppervlakken met variabele vocht en moet ook worden overwogen bij buitenmuren blister vanwege opgesloten indoor vocht . Een fabrikant adviseert latex primer voor buiten spot priming van nail - hoofden in nieuwbouw , gevolgd door een laag latex primer. Je moet altijd onthouden dat olie gebaseerde primer kan gaan onder zowel op basis van olie en latex aflakken , maar latex primer wordt niet aanbevolen onder - olie gebaseerde topcoat verf .
Shellac Primer

Hoewel minder vaak gebruikt , schellak gebaseerde primer is de aanbeveling van een aantal professionals voor roestvlekken . Sneldrogend, zal deze zeer harde ondergrond te voorkomen dat er vocht uit het bereiken van roest -gevoelige oppervlakken. Vereisen gedenatureerde alcohol als oplosmiddel , kan schellak primer uitdagend en is gevoelig voor broosheid zijn.
Kiezen Primer

solide en duurzaam dekking , op olie gebaseerde primer blijft een uitstekende keuze om roest in situaties waar metaal moet bescherming tegen vocht buiten te dekken. Meer aan te passen aan verschillende toplagen dan latex of schellak primer , olie niet alleen in gebieden waar opgesloten interieur kan leiden tot vocht blaarvorming of frequente oppervlak uitzetting en krimp bevordert kraken . Als oorzaken van roest zijn onduidelijk , olie primer is een logische eerste keus .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/painting/1002013982.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.