Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> Onderhoud aan het huis >> Content

Luchtvochtigheid in een betonblok

Soms hoge vochtgehalte kan problemen veroorzaken voor vloerbedekking op betonnen vloeren . Het overtollige vocht kan voorkomen dat de lijm op de vloerbedekking te plakken , bijvoorbeeld , vooral wanneer water gevoelige kleefstoffen betreft . U kunt beton vochtigheid meten op verschillende manieren en verschillende strategieën kunnen u helpen voorkomen dat dit soort problemen . Vocht

Het vocht in een betonnen plaat is niet gratis water alsof je in een glas water . Het is eigenlijk geadsorbeerd of opgenomen in het beton. Water kan door middel van een plaat reizen door middel van wicking , net als een papieren handdoek absorbeert water . De snelheid waarmee vocht filtert door het beton afhankelijk van de relatieve vochtigheid op elke zijde . Beton is relatief ondoordringbaar zodat de snelheid waarmee dit proces verloopt traag , maar het gebeurt toch.
Bronnen

Het vocht in een betonblok kan vele bronnen te hebben. Het zou restvocht , water overblijft van het oorspronkelijke mengproces omdat betonplaten zolang zes weken kan duren tot een jaar volledig opdrogen . Het kan ook komen van grondwaterbronnen of vochtige bodem . De zogenaamde vloeipapier laag soms gebruikt tussen beton en dampscherm kan ook de haven vocht als het nat is op een bepaald punt .
Measurement

Beton vochtigheid wordt gemeten op verschillende manieren . Taping een plastic zeil in de plaats voor 16 uur of zo , bijvoorbeeld , krijgt u een idee of vocht aanwezig is vermeld, hoewel een negatief resultaat is geen garantie vocht is op een aanvaardbaar niveau . Vocht meter meet de elektrische weerstand om het vochtgehalte te bepalen. Stukken beton kan worden verwijderd, gewogen vervolgens in een oven gedroogd om te bepalen hoeveel vocht ze verloren . Het is ook mogelijk om calciumchloride toepassing - een sterk hygroscopisch of vochtabsorberende zout - onder een afgesloten plastic koepel dan meten hoeveel water absorbeert het over een bepaalde periode. Tot slot , sommige bouwers maken gebruik van elektronische relatieve vochtigheid sondes , die het vocht profiel kan bepalen rechts over de mat en toezien op de snelheid waarmee het droogt in de tijd.
Problemen

wilt u problemen met beton vocht te vermijden , kunt u een aantal stappen ondernemen . De structuur moet worden ontworpen om een goede afvoer te waarborgen, zodat het water niet ophopen rond de plaat. Dampvertrager membranen geplaatst onder de mat kan helpen voorkomen dat er water in . Met behulp van een betonmengsel met minder water , het vermijden van uitgebreide vochtig uitharding en een zodanige termijn de plaat goed drogen zal allemaal helpen problemen met restvocht verminderen . Tenslotte testen luchtvochtigheid voordat u een vloerbedekking te installeren zal helpen identificeren van potentiële problemen .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/home-maintenance/1002073553.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.