Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> Onderhoud aan het huis >> Content

Akoestische behandeling voor Concrete Walls

stevigheid en duurzaamheid van Concrete al sinds lange tijd populair als bouwmateriaal . Helaas , de akoestische eigenschappen - de wijze waarop deze met geluidsgolven - minder gewenst . Als je het ontwerpen of bouwen van een huis /opnamestudio of andere omgeving waar akoestiek zijn kritisch , moet u mogelijk de wanden te wijzigen om goede resultaten te verkrijgen . Concrete

Hoe dikker het beton , de meer ongevoelig wordt te klinken . Helaas vrij grote dikker wordt slechts een bescheiden effect op geluidsoverdracht , zodat geluid volledig blokkeren met beton alleen onpraktisch - de dikte nodig zouden veel te groot zijn . Verbergen zand of mortel in de kern van een betonblok helpt niet veel , en het toevoegen van een materiaal dat geluid absorbeert in plaats van het zand is niet effectiever , omdat de geluidsgolven kunnen reizen rond de kern en rok het geluid - absorberende laag .
Gips

gipsplaten zijn een betere aanpak voor het terugdringen geluidsoverdracht . De gipsplaten worden vaak bevestigd op houten stijlen , hoewel lange houten furring strips zo goed werkt . Zolang er geen gaten , gips verschaft een aanzienlijke vermindering van de geluidsoverdracht . Verdubbeling van de dikte van het gips verleent eveneens een lichte verbetering en toevoeging van glasvezel vulstof nog beter . Metalen studs geven een " springier " aansluiting en daarmee een nog grotere vermindering van de transmissie .

Verbindingen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de noppen aan de twee kanten van de muur zijn niet aangesloten , omdat dit ook zal helpen minimaliseren hoeveel geluid kan krijgen door . Wanneer het beton poreus of vol met kleine poriën , afdichten zijn oppervlak met gips ook nuttig. Sommige bouwers gebruiken tweevleugelige betonnen muren met twee lagen beton gescheiden door de lucht in plaats van gips ; deze kan zeer effectief zijn indien goed ontworpen , hoewel ze moeten noodgedwongen zijn erg dik.
overwegingen

Materialen die geluid absorberen bij een frequentie zal niet per se absorberen bij alle frequenties . Glasvezelisolatie is vooral handig omdat het absorbeert heel goed in een breed scala , en bepaalde schuim producten verkocht op audio supply chains zijn eveneens zeer efficiënt. Vloeren moeten worden voorzien van vloerbedekking en deuren verzegeld met pakkingen . U moet zich ook bewust zijn dat leidingen zijn zeer efficiënt leidingen voor het geluid. Vloerbalken in een houten huis zijn vaak een route voor de overdracht van geluid ook.


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/home-maintenance/1002073412.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.