Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te testen Warmtewisselaars

warmtewisselaars kan de ventilator in een oven om geconditioneerde lucht te blazen in de leefruimte terwijl het scheiden van de ademlucht van de verbrandingsproducten . De retourlucht wordt geblazen tegen de hete warmtewisselaar en de warmte wordt overgedragen aan de lucht geblazen door het hele huis . Warmtewisselaars worden gevonden in gastoestellen , zoals ovens , en moeten worden geïnspecteerd om te verzekeren dat er geen scheuren waardoor de verbrandingsproducten om de leefruimte te voeren . Veel methoden worden gebruikt om te controleren op scheuren in warmtewisselaars , en het is goed om meer dan een test uit te voeren . Wat je
ineenschuiven spiegel nodig
zaklamp
Combustion analyzer
Methaan ( CH4 ) indicatorgasstroom
Toon meer instructies
1

Maak de buitenkant van de warmtewisselaar om eventueel vuil op het apparaat te verwijderen. kopen van 2

Open het toegangspaneel en visueel inspecteren van de warmtewisselaar met behulp van een telescopische spiegel en een krachtige zaklamp op zowel het exterieur en interieur van de warmtewisselaar . Kijk naar tekenen van extreme verslechtering open scheuren of splitsen naden . Als er grotere scheuren , zijn ze meestal identificeerbaar met deze visuele inspectie . De oven moet af om deze test , waarbij de warmtewisselaar kan afkoelen geeft uitvoeren . Metaal uitzet bij verhitting , en de scheur kan niet volledig zichtbaar zijn, terwijl de oven uitgeschakeld is.

Heeft 3 iemand zet de oven op en kijken naar de vlam voor veranderingen in zijn gedrag . Zitten in de voorkant van de oven om de vlam te observeren , maar houd een veilige afstand om brandwonden te voorkomen . De warmtevraag van de thermostaat zal de oven , maar niet de ventilator starten. De vlam wordt gedurende korte tijd aanwezig zijn voordat de ventilator wordt ingeschakeld . Als er een scheur in de warmtewisselaar , wordt de lucht uit de blower maken de vlam kijken als het dansen of het veranderen van kleur. Er mag geen verandering in het gedrag van de vlam wanneer de ventilator wordt ingeschakeld .
4

Voer methaan ( CH4 ) procedure aanbevolen door de American Gas Association ( AGA ) . Om dit te doen , snijd een 3 -inch gat in het plenum , net boven de warmtewisselaar . Laat de oven te lopen voor vijf minuten . Met de warmtewisselaar nog warm , injecteer het indicatorgas in de bodem van de warmtewisselaar met een snelheid van 7 kubieke voet per uur . Verplaats een detector sonde heen en weer in de 3 - inch gat voor twee minuten . Als een onaanvaardbare lek is gedetecteerd , zal de sonde detector oplichten of het signaal van de druk van het indicatorgas .
5

Voor een laatste test , zet een verbranding analyser en selecteer zuurstofgehalte op het apparaat . Plaats het meetsnoer in de ontluchting en zet de oven. Het zuurstofgehalte moet Zodra de vlam eerst begint wanneer de ventilator motor draait op dezelfde blijven . Een plotselinge daling van het zuurstofgehalte een scheurtje dat is waardoor de geblazen lucht naar de verbrandingskamer suggereren .

Hoe te Leidingen voor gas Lights Installeer

Gas verlichting kan worden gebruikt om sfeer toe te voegen aan een kamer of naar goedkope verlichting bieden buiten. Hoewel het werken aan gasleidingen kan gevaarlijk zijn, indien het wordt gedaan met de juiste voorzichtigheid is een project dat een gemiddelde huiseigenaar kan aanpakken . Als uw gasleidingen zijn in een kelder , zolder of kruipruimte kan het gemakkelijk aan te boren in en voeg ext

Meer dan ooit