Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te Runoff Volume Bereken

Zware regenval kan desastreuze gevolgen hebben voor een huiseigenaar , waardoor schade aan het huis en bezittingen . Bepalen hoeveel overtollig regenwater kan het gevolg zijn van zware regen , over zowel de korte - en lange termijn tijdspannen , is belangrijk voor het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen . Het berekenen van de afvoer volume van een enkele uitloop of afvoer kan u helpen bepalen welk type van regenwater management systeem u moet gebruiken, zodat u effectief zware regenval beheren in de toekomst . Met een beetje kennis van uw huis, het berekenen van afstromend volume is een relatief eenvoudige taak . Wat je
Kennis van thuis afmetingen
Regenmeter
Calculator
Toon meer instructies nodig
1

Bepaal het oppervlak van een ondoorlatende ondergrond die bijdragen tot de afvoer. Bijvoorbeeld , als de regen vanaf een zijde van het dak afvoeren via een afvoer , moet het gebied van die zijde van het dak vast . De meest nauwkeurige oppervlaktemetingen komen uit metingen tijdens de bouw van het huis .

Voeg 2 de oppervlakken van alle ondoorlaatbare oppervlakken die bijdragen aan de afvoer van een tuit . Bijvoorbeeld , wanneer een zijde van het dak van het huis heeft een oppervlakte van 60 vierkante meter ( m ^ 2 ) en de garage dak heeft een oppervlakte van 20 m ^ 2 en regenwater van beide oppervlakken uitmondt in een tuit , voeg de twee oppervlakken op elkaar , het geven van 80 m ^ 2 .
3

Bepaal de hoeveelheid regen die valt over de periode waarin u bent geïnteresseerd bijvoorbeeld , je wilt weten hoe veel regen valt over een periode van 24 uur om te bepalen of je regenwatersysteem is voldoende. U kunt de neerslag bepalen met een regenmeter , of met eerder gemeten waarden uit andere bronnen .
4

Vermenigvuldig het totale impermeabel oppervlak uit stap 2 door het gemiddelde neerslaghoeveelheid in Stap 3 . bijvoorbeeld, als we weten dat 20 mm valt over een periode van 24 uur , zouden we dat bedrag (omgerekend naar meter) te vermenigvuldigen met 80 m ^ 2 . De berekening is dan 0,02 meter vermenigvuldigd met 80 m ^ 2 , die 1,6 meter blokjes ( m ^ 3 ) geeft .
5

Desgewenst zetten de afvoer volume berekend in de vorige stap om de meest voorkomende eenheid liters . Om dit te doen , vermenigvuldigt u het antwoord ( in meters in blokjes ) ​​van 1000 . Daarom , in ons voorbeeld , de afvoer volume 1600 liter .

Hoe maak je een Dirt Basement Reinig Na Overstroming

Overstroming kan verwoestende aan een kelder en vooral moeilijk schoon te maken als de kelder heeft een onverharde vloer . Als het water er nog in de kelder te lang het kan bevorderen schimmels en algen , die allergieën kunnen veroorzaken en reacties intensiveren in die met ademhalingsproblemen . Weten hoe je de kelder schoon zal helpen u en uw gezin te beschermen en houd je huis fresh.Things Je

Meer dan ooit