Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> elektrische Reparaties >> Content

Hoe kan ik een elektrische ventilator installeren met een relais en Switch

Een relais is een elektromechanische apparaat dat fungeert als een schakelmechanisme voor een high-power elektrische circuit . Relais schakelingen worden vaak gebruikt om high-power circuits besturen zoals power- transmissie circuits. Relais schakelingen worden ook vaak gebruikt voor high-power elektrische verbruikers , zoals elektromotoren en ventilatoren controleren . Een geïnstalleerde relais wordt in-of uitgeschakeld door middel van een low-power geschakelde circuit ; wanneer de schakelaar op de low-power circuit is ingeschakeld , wordt het relais geactiveerd en het pad voor de elektrische stroom in de high-power circuit is completed.Things Je
Lood-zuur accu , 12 - volt, nodig bij L-type terminals
DC - aangedreven elektrische ventilator
elektromechanische relais
Single - pole , single- hefboom met soldeer -achtige terminals
Elektro draad
Elektrische tang
elektronische soldeer < br > Soldeerbout
Solder type ring terminals Pagina 2 Machine schroeven, maat 10-32 Pagina 2 Machine noten , maat 10-32
Toon meer instructies
1 < p > Gebruik de elektrische tang om zes stukken van elektrische draad 6 cm lang snijden. Strip een centimeter van isolatie van de uiteinden van elke draad stuk .

Plaats Pagina 2 van de schakelaar in de stand "Uit" . Plaats een uiteinde van de eerste draad tegen een van de klemmen op de schakelaar . Gebruik de soldeerbout tip een kleine druppel elektrische soldeer zowel het draadeinde en de terminal smelten . Glad uit de gesoldeerde verbinding met de soldeerbout tip totdat de gesoldeerde verbinding is glanzend en vrij van klontjes.

Plaats 3 een uiteinde van de tweede draad tegen de overgebleven aansluiting op de schakelaar , en soldeer de draad aan de terminal . Soldeer het losse einde van de tweede draad op de " 85 " of " Coil A " aansluiting van het relais .
4

soldeer een uiteinde van de derde draad op de " 86 " of " Coil B " aansluiting op het relais .
5

Plaats een ring terminal op het losse uiteinde van de eerste draad , en soldeer de draad aan de terminal . Plaats een ring terminal via losse einde van de derde draad en soldeer de draad aan de terminal .
6

Solder ene uiteinde van de vierde draad aan een van de elektrische aansluitingen op de motor . Soldeer het losse einde van de vierde draad op de " 30 " of " gemeenschappelijk " aansluiting van het relais .
7

Solder ene uiteinde van de draad op de vijfde " 87 " of " normaal open " terminal het relais . Plaats een ring terminal via losse einde van de vijfde draad en soldeer de draad aan de terminal .
8

Solder ene uiteinde van de zesde draad om de resterende elektrische aansluiting van de motor . Plaats een ring terminal via losse uiteinde van de zesde draad en soldeer de draad aan de terminal .
9

Plaats de kabelschoenen aan het einde van de derde en zesde draden over de as van een van de machine schroeven . Steek de as van deze machine schroef in het gat in de negatieve pool van de accu . Plaats een machine moer over de as van deze schroef en schroef de moer stevig vast aan de ring klemmen stevig te bevestigen aan de negatieve pool van de accu .
10

Plaats de ring terminals aan het einde van de eerste en vijfde draden over de as van de resterende machine schroef . Steek de as van deze machine schroef in het gat in de positieve pool van de accu . Leg de resterende machine moer over de as van deze schroef en schroef de moer stevig op , om de ring klemmen stevig te bevestigen aan de positieve pool van de accu .
11

Zet de schakelaar in de stand "Aan" . U zal het relais klik hoort en de ventilator zal beginnen te draaien . Zet de schakelaar in de stand "Uit" om de ventilator uit te schakelen .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/electrical-repairs/1002068993.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.