Huis Tuin

Huis Tuin

Problemen met Alder Wood Kasten

Alder wordt gebruikt in de bouw als een all -purpose kast materiaal. Aanvaardt vlek gemakkelijk andere hardhout imiteren en door soortgelijke houtnerven , een levensvatbare vervanger voor berken of kersen . Problemen in verband met de els zijn vooral gebaseerd op zijn zachtheid en gebrek aan karakter .
Abuse

Alder is een van de zachtste van het hardhout . Op de Janka schaal - die de dichtheid van het hout Tarieven - els heeft een rating van 590. Omwille van de vergelijking , grenen heeft een Janka score van 540 , waardoor els gewoon een beetje harder. Het kan worden bekrast met een vingernagel . Eik is meestal de meest gebruikte van alle kast hardhout , met een Janka rating van 1.290 . Alder hout zal niet op te houden tot tieners , kinderen of misbruik evenals de meeste hardhoutsoorten . Deuken komen vaak op de kast deuren die te hard worden dichtgeslagen . Goede afdichting en afwerking kan duurzaamheid toe te voegen aan de els . Als kinderen zijn gegroeid en een bepaalde hoeveelheid aandacht wordt waargenomen , zal els haar schoonheid te behouden voor vele jaren.
Multiplex Concerns

De meeste els kasten hebben ten minste enkele elzen multiplex in hun constructie . De aangeboren zachtheid van els betreft de duurzaamheid van de multiplex . Alder multiplex is gemaakt met zeer dunne vellen fineer . Dit type van fineer is bijna als papier. Men moet uiterst voorzichtig worden genomen om te voorkomen dat het schuren van een gat in het fineer als je het bouwen of repareren van een els kabinet ; het is een van de meest voorkomende problemen van de gemiddelde houtbewerker . Een ander probleem met elzen multiplex woont met de kleuren . Alder multiplex wordt vaak gemaakt met diverse fineer secties. Het resultaat is een multiplex met donkerder of lichter strips op hetzelfde stuk . De verschillen zijn soms als dag en nacht , met contrasterende kleuren op dezelfde kast of deur . Ervaren afwerking werknemers kan ze soms mengen , maar het is bijna altijd zichtbaar . Sommige van de kleurverschillen niet opdagen tot ze gekleurd , en dan is het te laat .
Karakterfouten

Alder ontbreekt de brede , complexe graan patronen van eiken, essen of kersen . Aan de andere kant van de schaal , het mist de statige , rechte patronen van wit eiken of mahonie . Alder reageert gemakkelijk vlekken , maar sommigen beschouwen els saai en zonder karakter . De uitzondering op de regel is knoestige els, die een overvloed aan knopen , wervelingen en kleurvariaties die een rustieke uitstraling aan kasten geven heeft . Knoestige els kasten zijn aantrekkelijk , maar de daaropvolgende problemen met zichtbare knopen kan problematisch zijn .
Schaduw Effect

Alder kan de kleur in de zon veranderen . Ook bekend als de & quot; schaduweffect , & quot ; els reageert op direct zonlicht . Bleken van hardhout is niet ongewoon , maar els is bruin te beginnen. Zelfs een matige hoeveelheid zonlicht kan de kleur naar een lichtere tint te bleken. Als een object of schaduwen op het oppervlak van de els wanneer zonlicht aanwezig is , kan een schaduw die achterblijft op het oppervlak van het hout , nadat het voorwerp is verwijderd produceren . De schaduw -effect is niet ongewoon in hardhout , maar bossen waaronder els, teak en kersen zijn meer vatbaar voor lijden dan eiken, essen of esdoorn.
Vochtproblemen

Houtbewerkers hebben vastgesteld dat elzenhout het meest stabiel is wanneer het vochtgehalte van het hout is ongeveer 12 procent . Het is meestal kunstmatig gedroogd , geleverd en gemaakt in kasten op dit niveau. Zelfs als je het vochtgehalte in uw eigen huis zou kunnen controleren , is het niet altijd mogelijk is om het te handhaven . Airconditioners, warmtebronnen en buiten omstandigheden bepalen de luchtvochtigheid in de meeste huizen . Alder kan kraken , split of afzonderlijke toen te droog en uit te breiden wanneer de luchtvochtigheid te hoog is . Alle hardhout zijn onderhevig aan wisselende luchtvochtigheid , maar de aangeboren zachtheid van els maken het meer vatbaar .
Stripped Fasteners

Schroeven, nagels en andere bevestigingsmiddelen neiging om gemakkelijker in te strippen uit els dan in andere hardhoutsoorten . De vezelachtige korrel niet de houdkracht van grotere houtnerven . Ervaren meubelmakers gebruiken natuurlijk schroeven of schroeven met minder draden, bij het werken met elzen om het probleem aan te pakken. Nagels kunnen los trekken zonder de juiste lengte of aankoop. Zelfklevende gecoate nagels zijn aan te raden bij het bouwen van kasten met elzen .

Hoe maak je een Gebarsten Houten Deur Fix

Na verloop van tijd , warm en koud weer en vocht kunnen leiden tot scheuren te ontwikkelen in een houten deur . U hebt mogelijk geprobeerd het vullen van de scheur met een verbinding , maar je waarschijnlijk ontdekt dat dit niet werkt , omdat de scheur verscheen opnieuw als het hout uitgebreid en gecontracteerd . Een betere oplossing is het schoonmaken van de scheur , het aanbrengen van lijm en kl

Meer dan ooit