Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> timmerwerk >> Content

Hoe te Angles in Timmerwerk Bereken

Het bouwen van een dak of snijden stringers voor een trap nodig vinden hoeken , markering en correct te knippen . In timmerwerk , je meestal weg met trigonometrische functies om hoeken te vinden. In plaats daarvan , je gewoon gebruik maken van twee benen van een driehoek te meten en de hoek te markeren. Bel een been in de lift, de aanwijzing van de hoogte van de driehoek , en het andere been de run , of de lengte van de driehoek . In sommige gevallen echter , moet je nog steeds elementaire trigonometrie gebruiken om een ​​angle.Things Je
Framing vierkante Need
Rafter vierkante
Rekenmachine met goniometrische functies
Toon meer instructies < br bepalen > Hoeken met een framing vierkante
1

Verminder de lengte van de vlucht en de hoogte van de stijging met dezelfde factor , zodat ze kunnen worden gemeten met een framing plein. Bijvoorbeeld , de hoek die door een run van 8 meter en een stijging van 12 meter maakt dezelfde hoek als een run van 8 inch en 12 inch.

Plaats Pagina 2 de framing vierkant op de hout-en zorg dat beide metingen af te stemmen op de rand van het hout stuk . In het voorbeeld , plaatst de 8 - inch merk op een been tegen de rand en de 12 - inch markering op het andere been tegen dezelfde rand .

Gebruik 3 de randen van het vierkant met de opkomst en de aanloop van de driehoek te markeren. De resulterende stukken geven twee van de drie hoeken van de driehoek . De derde hoek 90 graden . Een gebruik van deze methode markeert de snijlijn op trapliggers na het berekenen van de opkomst en uitvoeren van de stappen .
Met behulp van een Rafter Vierkante

Plaats 4 het plein aan de bord met de T-vormige rand tegen het bord rand . Verplaats het plein , zodat het draaipunt onder de juiste hoek van de driehoek is uitgelijnd met het bord waar de snede moet worden gemaakt .
5

Trek een lijn over de hele linie met behulp van de rand tussen de spil punt en de diagonale kant van het plein als een gids. Deze lijn is perfect loodrecht op de rand van het bord .
6

Draai het plein rond het draaipunt tot de gewenste hoek op de diagonaal van het plein is uitgelijnd met dezelfde rand van het bord dat het draaipunt rust tegen . Markeer een lijn over de hele linie met behulp van de kant van het plein tussen het draaipunt en de diagonale kant als een gids . Deze lijn markeert de gewenste hoek met de eerste lijn .
Berekening Hoeken
7

Bereken de lengte van de diagonaal been van een rechthoekige driehoek . Vierkant beide lengtes van de twee andere zijden , voeg ze samen en neem de vierkantswortel . Het resultaat is de lengte van de diagonaal been. De lengte van de diagonaal been wordt gebruikt om de hoeken tussen de andere twee benen en de diagonale been vinden .
8

Bereken de hoek tussen de horizontale en diagonale benen van een rechthoekige driehoek . Verdeel de lengte van het horizontale been van de lengte van de diagonaal been met de rekenmachine. Druk op de inverse en druk vervolgens op de cosinus -knop om de hoek tussen de horizontale en diagonale benen weer .
9

Bereken de hoek tussen de verticale en diagonale benen van een rechthoekige driehoek . Verdeel de lengte van het verticale been van de lengte van de diagonaal been met de rekenmachine. Druk op de inverse en druk vervolgens op de cosinus -knop om de hoek tussen de verticale en diagonale benen weer .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1002068150.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.