Huis Tuin

Huis Tuin

Homemade Boormal

Jigs zijn extra winkel tools die oriënteren en houd materialen op een manier die repetitieve werkzaamheden erg vlot en nauwkeurig maakt . Als je een aantal overeenkomende stukken te maken , bijvoorbeeld , kunt u een kolomboormachine om gaten van een bepaalde grootte te stellen . Om de balans op zijn plaats te houden , wordt een mal om de basisplaat , zodat de voorraad peuken tegen vlakken op de mal zodat gaten nauwkeurig kan worden geboord op elk stuk . Jig Plaat

Er zijn vier elementen te overwegen bij het ​​maken van een boormal . De mal plaat kan worden beschouwd als de basis waarop de overige elementen worden geplaatst . Gewoonlijk wordt de mal plaat vervaardigd van 3/4-inch of groter aandeel dat een offer oppervlak zowel de boorkop en de metalen basisplaat bescherming biedt . De mal plaat kan hebben positioneerelementen om de mal te plaatsen op de kolomboormachine basis.
Positioneerelementen

lokaliseren elementen zijn alle stukken die functie aan het werken stock plaatsen in de juiste positie voor het boren . Zoals gezegd, kan de schutplaat frames of gidsen hebben om de locatie vast te stellen op de grondplaat . Bovendien kunnen geleiders worden toegevoegd aan het plaatoppervlak zodat elk stuk leverbaar in dezelfde positie op de mal plaat kan worden geplaatst . Zodra de mal is ingesteld, kan voorraad tegen het lokaliseren elementen worden geplaatst en snel geboord .
Klemelementen

De beveiligde locatie van een mal verhoogt de nauwkeurigheid van meerdere bezuinigingen wanneer alle variabele bewegingen van de mal en kolomboormachine basis zijn vergrendeld. Klemmen worden gebruikt voor dit doel . Positioneerelementen kan ook stukken over de bovenkant van de voorraad aan op een stopcontact om de voorraad veilig te houden van het opwaartse beweging zonder extra setup-tijd voor het vastklemmen van de werkvoorraad te creëren . Spanelementen zijn essentieel om de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling elementen behouden .
Bussen

Voor een beperkt aantal stuks , het opsporen van een punt op de jig basis kan nauwkeurig zijn . Als u het boren door voorraad , zal de bit voorraad verwijderen van de basis. Een werkwijze zowel behoud van de basisplaat en nauwkeurig lokaliseren van het door het gebruik van bussen . Door het plaatsen van een bus met een inwendige diameter die overeenkomt met het gat wordt geboord , kan de mal worden geplaatst en vastgezet door het verlagen van de kolomboormachine - terwijl de stroom is uitgeschakeld - in de metalen bus . Eenmaal vastgeklemd , kan de diepte worden ingesteld voor gaten die gaan niet door de voorraad .

Hoe te lezen Breuken & Decimalen op een meetlint

Een meetlint is een hulpmiddel dat iedereen in zijn gereedschapskist moet hebben - zijn in lengte verstelbaar , kleine omvang en veelzijdigheid maakt hem geschikt voor vrijwel elke home improvement project , maar alleen als je weet hoe het te gebruiken . Als je niet goed kan interpreteren de streepjes op je meetlint , je bent niet in staat om nauwkeurige metingen te nemen - fracties van inches en

Meer dan ooit