Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Design & Decor >> vazen >> Content

Hoe te identificeren Majolica

De levendige , geglazuurd aardewerk bekend als majolica werd voor het eerst versierd met afbeeldingen populair in de Renaissance - leeuwen , mythologische beesten en rammen - en met fruit - groenten , bladeren , vogels en schelpen . Het duurde niet lang voor de Aziatische exotische motieven - bamboe , olifanten , apen - om pop-up , en , 1849-1900 , het gewone volk van het Victoriaanse Engeland gevulde hun salons en breakfronts met de heldere aardewerk. Stroomafnemers hebben opgedreven prijzen voor originele majolica , en het is wederom hoge stijl .
Making Majolica

Majolica werd ontworpen om relatief goedkoop worden geproduceerd , en charmant en leuk te zijn . Klei stevig gevormd in een mal , afgevuurd biscuit fase bekleed met tin of lood glazuur , overschilderbaar met het ontwerp in gekleurd metaaloxide glazuren , en vervolgens gebakken weer . Het resultaat was een helder , glanzend , dekkend glazen werper , theeservies, planter , figuur dier , schotel, schotel of urn . Stukken waren meestal identiek , als gevolg van de fabriek - stijl mal productie , maar gevarieerd omdat de glazuren werden met de hand aangebracht met een verschillende mate van vaardigheid.
De Allure van Whimsy

De levendige kleuren van het aardewerk niet vervagen , hoewel ze iets kunnen rage in de tijd. Een zeevruchten schotel van gedetailleerde vis op een bedje van zeewier , als een waaier om een centrale dipbeker , is net zo boeiend als vandaag was het in de 19e eeuw . Pitchers ontworpen om eruit alsof ze werden gemaakt van bamboe stengels , korenaren , zonnebloemen of bladclusters en bloesems opgefleurd een ontbijt of lunch tafel. Leaf ontwerpen waren een hele categorie van majolica : Platen vorm begonia bladeren vloog uit de schappen . Grillige onderwerpen maakte elke overname van een gesprek stuk en inspireerde een Victoriaans verzamelen razernij .
Tekenen van Authenticiteit

Majolica is aardewerk , zachter en kwetsbaarder dan porselein , en het origineel stukken waren solide mallen zonder holle handvaten - de decoraties en de cijfers waren een deel van de mal , niet toegevoegd . Glazuren zijn rijk , vrolijk en lood- of tin-gebaseerde en individuele fabrikanten vast aan hun eigen palet van glazuren . Paraplu stands , kandelaars , vleesschotels en boerderij - varken tabak houders hebben allemaal een luchtige , humoristische karakter . Bodem mogen glazuur bedekte uit dompelen , maar veel oudere stukken hebben ongeglazuurde bodems , voeten en tafel ringen . Marks om te zoeken naar onder meer Minton , Wedgwood , Joseph Holdcroft , George Jones en Wooster Royal Porcelain , onder andere Britse fabrikanten. Amerikaanse majolica producenten opgenomen Griffin , Smith & amp ; Hill - gemarkeerde GSH of Etruskische - . En Chesapeake Aardewerk
Spotting Fakes

De huidige majolica - stijl aardewerk is goedkoop geproduceerd in Azië , in kleuren en vormen die de klassieke stukken na te bootsen . Je zou kunnen genieten van een koddig en kleurrijk koopje vaas of geglazuurd dier , maar je moet niet misleiden door te denken dat je het opscheppen van een antieke koopje . Kenmerken van de hedendaagse reproductie majolica aardewerk bevatten vormen die niet zo fijn gedetailleerd als het vroege werk kan zijn ; opzichtige kleuren - de originelen zijn glanzend en rijk , niet luid en koperkleurig ; een afwezigheid van merktekens - niet definitief , omdat niet alle antieke majolica is gemarkeerd ; slordig schilderen met infusen en vage lijnen . Goedkoper moderne majolica kan een levendige , leuke toevoeging aan uw interieur te maken ; maar moet u een niet - uitstekende, authentieke goedkope prijs voor te betalen .

From:http://tuin.98905.com/home-design-decor/vases/1002133885.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.