Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Home Design & Decor >> tapijten >>

Tips voor het kiezen van karpetten

Karpetten toe te voegen warmte , kleur en textuur naar een kamer en ze kunnen worden gebruikt op elk type vloer , zelfs muur tot muur tapijt . Een gebied tapijt helpt breken de ruimte van een grotere kamer , waardoor het lijkt gezelliger , en voegt grandeur aan een kleine ruimte . Met zo veel stijlen en soorten gebied tapijt om uit te kiezen , is er geen reden om een ​​kleed u niet 100 procent tevreden bent met de aankoop . Tips voor Functie

De eerste stap om het kiezen van de beste gebied tapijt voor uw ruimte is om zijn functie te overwegen. Beoordelen hoe veel voetverkeer het zal ontvangen, als het moet comfortabel voor blote voeten of kleine kinderen zijn , en al dan niet huisdieren of voedselresten moeten doorstaan ​​. Deze vorm van evaluatie zal u helpen het beste materiaal voor uw gebied tapijt kiezen . Low - stapel , vlekbestendig tapijten zijn best voor gebieden met veel verkeer of drukke gezinnen , terwijl die op zoek zijn naar comfort kan investeren liever in een wollen tapijt met een zachte textuur .
Tips Style < br >

Bepaal of u wilt het gebied tapijt een opvallende design element of als u de voorkeur aan naar de achtergrond verdwijnen . Bij het kiezen van een gebied tapijt voor een kamer die u al hebt ingericht , neem uw ontwerp inspireren door de bestaande meubels en kleuren. Kies een effen kleur tapijt op een toon die vergelijkbaar is met uw vloer als u niet wilt dat het tapijt om veel aandacht te trekken. Koop een tapijt dat de belangrijkste kleuren van uw meubilair of muurverf aanvulling als u dat wilt opvallen . Blijf bij het ​​basisontwerp stijl van de rest van de kamer bij het kiezen van een gebied tapijt . Zo zal een kleurrijk tapijt met gedurfde patronen kijken thuis in een informele ruimte , maar niet in een formele .
Tips over Maat

Don 't wachten tot je bij de winkel om te beslissen over het tapijt grootte. Verkeerde gok kan kostbaar en lastig . Het is niet genoeg om de grootte van de ruimte weet , omdat je waarschijnlijk niet in de markt voor een kamer - en kleinbedrijf gebied tapijt . Meet de ruimte die u wilt het tapijt te dekken . Als u een gebied tapijt in die dimensies niet kunt vinden , kopen dat iets groter is dan kleiner. Dit geeft je meer veelzijdigheid in plaatsing van het meubilair , omdat je niet hoeft te verdringen meubilair rond een te kleine deken geven . Als u koopt een gebied tapijt voor een grote ruimte die wordt gebruikt voor meer dan een functie , zoals een familie -en eetkamer combinatie , gebruikt u twee tapijten om de ruimtes te definiëren als afzonderlijke .
Tips op kosten

verwachten dat de hoogste prijs voor handgeweven tapijten in natuurlijke materialen zoals zijde en wol te betalen. Machinaal vervaardigde tapijten gemaakt met synthetische of katoenen vezels zijn minst duur , hoewel ze de beste totale waarde niet altijd kan zijn . Als u liever decor vaak veranderen of als u een actieve huishouden met huisdieren en kinderen , mag u niet klaar zijn voor een investering stuk . Echter, een goede kwaliteit wollen tapijt generaties gebruik met een goede verzorging en regelmatig schoonmaken weerstaan ​​.

Beroemde Tapijten

Hoewel vandaag de tapijten worden meestal gebruikt als vloerbedekking , historisch gezien werden ze ook gebruikt als decoratieve wandbekleding . Ze waren mooi en functioneel , het houden van warmte tijdens de koudere maanden en omgekeerd in de warmere maanden . Door de eeuwen heen hebben vele beroemde tapijten ontstaan ​​, waarvan vele zijn duidelijk aangegeven aan musea over de hele wereld . Arda

Meer dan ooit