Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Design & Decor >> Kussens & plaids >> Content

Wat is de geschiedenis van het Dekbed

Omdat zowel zacht en licht van gewicht , dekbedden gebruikt in koudere gebieden voor de warmte ? ; ze los doorgestikt in een of meer vullingen , zoals vastgesteld of katoen . Ook wel " dekbedden " of " dekbedden , " de exacte oorsprong van dit beddengoed is onduidelijk, maar is opgemerkt tijdens verschillende momenten in de geschiedenis, met name in gebieden met strenge klimaten. Warrige Origins

Wanneer en waar het dekbed is ontstaan ​​precies is moeilijk vast te pinnen . Sommige bronnen vermelden de Chinezen waren de eersten die dekbedden te gebruiken in 3000 voor Christus door het gebruik van zijde om het spul --- een luxe die blijkbaar alleen de heersers konden veroorloven . De meeste bronnen , echter citeren Paul Rycraut als eerste te proberen en op de markt het dekbed rond 1700 AD , maar het idee sloeg niet aan . Engels schrijver Thomas Nugent in 1749 noteerde tijdens zijn reizen van de - veren gevulde beddengoed wordt gebruikt door landelijke Europese families in koude klimaten , die Nugent niet had gezien eerder gedaan .
Victoriaanse Groot-Brittannië en het dekbed < br >

het dekbed , een stijl van dekbed , zag een aantal populariteit in het Victoriaanse Groot-Brittannië in het midden van 1800 zoals het was de markt gebracht als een lichtgewicht alternatief voor dekens gemaakt van zware wol . Tijdens het maken van het item meer bekende , het zag er niet nog andere vormen van strooisel uit hun traditionele plaats in het huis onttronen als deze stijl strak is gewatteerd en vergezeld door andere dekens .
Populariseren het dekbed

het was pas in de jaren 1970 dat het dekbed eigenlijk nam af naar een van de meest standaard beddengoed types in het Verenigd Koninkrijk en de VS Sir Terence Conran is een verblijf in Zweden te worden toen hij merkte beddengoed vergelijkbaar met een donzen maar werd niet gebruikt met andere dekens . Hij werd de eerste om dekbedden te verkopen in het Verenigd Koninkrijk in 1964 . Ze waren echter niet meteen populair als velen waren terughoudend op te geven hun huidige beddengoed . Het idee begon aan te slaan als het dekbed werd verkocht als " 10 - tweede bed " vanwege het gemak van het maken van een bed met dergelijke bedden , volgens een artikel in "The Independent . "

Eerst dekbedden waren het meest populair voor kinderen beddengoed en later betrapt op voor volwassenen , uiteindelijk vinden van een markt in de VS en andere landen .
Veranderingen in Dekbed Vullen

Veren waren de gemeenschappelijke vulling van dekbed beddengoed onder landelijke delen van Europa , en kan zijn gevuld met zijde toen de Chinese heersers begon ze te gebruiken . Terwijl de veren en zijde nu nog worden gebruikt , zijn goedkopere alternatieven ontwikkeld zoals katoen, wol en kunstmatige vezels , zoals polyester batting .


From:http://tuin.98905.com/home-design-decor/pillows-throws/1002010495.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.