Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Design & Decor >> Verf & Behang >> Content

Latex verf Duurzaamheid

Loop in een bouwmarkt te vinden , en je zult het schilderij afdeling gevuld met een breed scala aan latexverven vinden . Deze dagen , latex verf komt in een indrukwekkende reeks van kleuren , formules en sheens , die veel impact zonder een grote investering . In feite , schilderij is het perfecte project voor de gemiddelde huiseigenaar . Kies het juiste type van latex verf , en doe er wat tijd en moeite in uw prep werk om de hoogste graad van duurzaamheid te garanderen. Overzicht

Verf kan in het algemeen worden onderverdeeld in twee soorten , alkyd en latex . Alkyd verf op oliebasis , terwijl latex verf op waterbasis . Latex verf heeft genoten van een schommeling in populariteit dankzij zijn gebruiksgemak , duurzaamheid en dekking. Latex verf bestaat slechts 30 tot 35 procent van de bouwkundige bekleding markt in de jaren 1970 . Vandaag de dag , het maakt meer dan 80 procent van de verf verkopen . Veel mensen genieten van de eenvoudige reiniging en lage geur die latexverf biedt . Latexverf is ook makkelijker aan te brengen dan de op olie gebaseerde tegenhanger . Hoewel olie gebaseerde verf is kleverig en actief moet worden verwerkt in een oppervlak , latex vloeit gemakkelijk van de rol en vrij volledig met minder inspanning . Latex verf droogt ook in zo weinig als een uur , dus er is minder tijd besteed te wachten tussen de lagen .
Eigenschappen die van invloed robuustheid

Het type bindmiddel gebruikt in latexverf invloeden zijn duurzaamheid . De meest duurzame verven zijn 100 procent acryl , terwijl vinyl acryl komen in tweede . Polyvinylacetaten derde rang . In tegenstelling tot olie gebaseerde verf , latex verf is een ademende coating . Omdat het mogelijk vocht kan ontsnappen , kan overschilderbaar een vochtige ondergrond . Op olie gebaseerde verf vaak peelings en scheuren in vochtige gebieden wanneer het vocht probeert te ontsnappen . Deze problemen zijn niet een probleem met verf op waterbasis . Latex verf biedt ook een superieure kleurintensiteit zonder de chalkiness die soms ontwikkelt in zijn alkyd tegenhanger .
Soorten afwerkingen

Het niveau van glans heeft ook invloed op een verf 's duurzaamheid . Een vlakke afwerking verbergt kleine onvolkomenheden , maar het is de minst duurzame glans. Flat verf is doorgaans gereserveerd voor de gebieden die niet veel slijtage krijg , zoals plafonds . Een satijnen of eierschaal afwerking heeft een zachte , parel -achtige glans en houdt beter. Satijn en eierschaal verven zijn ideaal keuzes voor actieve gezinnen . Semigloss verven zijn vlekbestendig en vooral duurzaam. Gebruik semigloss verf in keukens en badkamers , waar de muren kan nodig zijn om vaker worden afgeveegd . Een glanzende afwerking is glad en glanzend . Verf met een glanzende afwerking maakt onvolkomenheden duidelijker , maar de taaiheid en het gemak van schoonmaken maakt het een goede keuze in bepaalde gebieden. Gebruik glanzende verf op trim en kasten.
Overwegingen

Prep werk is essentieel voor een goede duurzame afwerking . Voorafgaand aan het schilderen , vegen van de muren en repareren spijker gaten of muur onvolkomenheden. Breng een laag primer als je schildert over een donkerdere kleur . Gebruik hoogwaardige kwasten en rollers , en uitgeven aan de 100 procent acrylverf als je het kunt veroorloven . Oudere woningen vereisen speciale aandacht . Walter J. Gozden , technisch directeur bij de Paint Quality Institute , waarschuwt tegen het aanbrengen van latex verf op de top van meerdere lagen olieverf . Flexibele latex verf toegepast bovenop brosse olieverf kan veroorzaken peeling . Als u meer dan vijf lagen van op olie gebaseerde verf op de buitenkant van uw huis , moet u zich met olie .


From:http://tuin.98905.com/home-design-decor/paint-wallpaper/1002065928.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.