Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Design & Decor >> Verf & Behang >> Content

Verschillen in Gloss en Semi Gloss Paint

Bepalen of aan glans of zijdeglans verf kopen is een dilemma veel mensen worden geconfronteerd bij de aankoop van muurverf . Inzicht in de terminologie zal helpen bij het bepalen welke glans verf te kopen . De terminologie van glans of semi - gloss betreft de glans van de lak na het droog is . De glans is de spiegelende reflectie van het licht van het verfoppervlak creëren van een saai uitziende afwerking glanzend. Eenvoudig gezegd , gloss heeft een hoge glans , terwijl semi - gloss is niet zo glanzend . Wasbaarheid

De aangewezen glans van een verf is een goede indicator van de weerstand tegen vlekken en wasbaarheid van de verf . Meest algemeen , hoe hoger de glans in een verf , hoe makkelijker het is om schoon . Daarom is een hoogglans lak is makkelijker schoon te maken dan een semi-glanzende lak .
Functionaliteit

Gloss verf zijn effectief in keukens, badkamers , entree manieren en eetzalen . De glans reflecteert het licht naar het gebied fleuren samen met het hebben van een oppervlak dat makkelijk schoon te maken . Slaapkamers , gangen , houtwerk , speelkamers en plafonds van een kind zijn goede gebieden tot zijdeglans gebruiken . De zachtere reflectie van het licht voegt helderheid maar zorgt voor een meer rustgevende sfeer .
Resultaat Gebreken

Als gebreken bestaan ​​in de wand , kies dan een semi - hoogglans verf over een gloss . Gloss verf reflecteert meer licht , waardoor de eventuele gebreken in het oppervlak om meer direct zichtbaar is .
Misvattingen

Een misvatting bestaat dat veel mensen voelen hoe hoger de glans of glans van een verf , hoe langer de verf zal duren . Dit is niet waar . De kwaliteit van de verf speelt een zeer belangrijke rol in de levensduur van de geschilderde ruimte . Een lage kwaliteit hoogglans verf is minder duurzaam dan een hoge kwaliteit semi - gloss verf. Het is ook belangrijk op te merken dat lage kwaliteit glans of semi - gloss verf zich slecht aan de muren en niet zo hard drogen. Dit compliceert de manier waarop de wanden worden gereinigd . Schrobben te krachtig zal de verf te scheiden en schil van de muren.


From:http://tuin.98905.com/home-design-decor/paint-wallpaper/1002010398.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.